shutterstock 1929816080

Kabinet overvalt Purmerend: 'statushouders' opgevangen in Hotel Van der Valk

Politiekaug 19 2022, 9:31
De gemeente Purmerend is totaal overvallen door de beslissing van het Rijk om zo'n honderd zogenaamde 'statushouders' - lees: asielzoekers, maar zo mogen we ze dan niet meer noemen - op te vangen in de lokale Van der Valk. Dit gebeurt al vanaf 1 september. En de 'vluchtelingen' mogen daar dan voor zes maanden blijven. In ieder geval.
Het is ongelooflijk, maar Albergen is niet de enige plek waar het kabinet snel even een hotel gebruikt om asielzoekers in op te vangen. Daar is de pleuris natuurlijk uitgebroken, maar datzelfde kon nu weleens gebeuren in Purmerend. Want de gemeente aldaar heeft nu te horen gekregen dat er daar zo'n honderd statushouders 'vluchtelingen' opgevangen gaan worden in Hotel van der Valk. 
De gemeente laat weten aan De Telegraaf dat het Rijk niet eens de moed had om Purmerend hier zelf van op de hoogte te stellen. "Via een omweg hadden we opgevangen dat ze ook naar onze gemeente komen," aldus een woordvoerster. "Daarop hebben we zelf maar contact opgenomen met het COA en dinsdag een bespreking gehad. Later zijn de raadsleden geïnformeerd. Daarna hebben we de informatievoorzieningen aan onze eigen burgers, die we toch het beste kennen, naar ons toe getrokken."
Ongelooflijk genoeg is de gemeente zelf niet eens heel boos. Oké, ja, ze zijn geschrokken en overvallen. Want het kabinet informeert helemaal niemand. Alles gebeurt stiekem. Besluiten worden achter gesloten deuren genomen, en gemeentes én burgers moeten er maar mee dealen.
Dat is naar. Maar joh, de gemeente wil ook weer niet dwars gaan liggen. Want daar wordt niemand vrolijk van. Tenminste, niemand in de politiek. Buiten de politiek wordt daar misschien toch een beetje anders over gedacht. 
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Maar ja, wat kan dat de politiek - zowel lokaal als landelijk - bommen? Het Rijk doet wat het wel en de gemeente Purmerend laat het allemaal gebeuren. Er wordt even geklaagd dat de gemeente 'overvallen' is, maar daar laten ze het dan bij. Met zulke lokale bovenonsgestelden heb je geen Haagse bovenonsgestelden meer nodig om je stad om zeep te helpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten