shutterstock 515326441

Kabinet passeert voor het eerst gemeente, gaat vergunning voor asielopvang in hotel zelf afgeven

Binnenlandaug 16 2022, 19:50
Het kabinet is van plan voor het eerst een vergunning te geven voor de opvang van asielzoekers zonder akkoord met de gemeente. Een hotel in de gemeente Albergen is al door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gekocht en het Rijk heeft toestemming gegeven om daar asielzoekers op te vangen.
Wie als gemeente niet vrijwillig asielzoekers opvangt, die wordt gewoon gedwongen om dat alsnog 'vrijwillig' te doen (via het AD). Met pijn in het hart (lol) drukt staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) de wil van het kabinet gewoon bij gemeenten door de strot.
Kennelijk heeft het kabinet een manier gevonden om zonder wetsvoorstel gemeenten toch te kunnen dwingen om asielzoekers op te vangen. Het zogeheten Ruimtelijk ordeningsinstrumentarium kan door het Rijk gebruikt worden om het bestemmingsplan van een gebouw aan te passen via een omgevingsvergunning.
Gemeenteraden worden op deze manier natuurlijk compleet buitenspel gezet. En als er draagvlak ontbreekt, bijvoorbeeld omdat gemeenten al Oekraïners opvangen (of gewoon geen zin hebben in een eigen Ter Apel), dan doet het kabinet net alsof er wél draagvlak is. 'Nederland is namelijk een immigratieland, we zijn zo tolerant en de meerderheid heeft voor dit kabinet gekozen, dus bek houden.' Daar komt het gewoon op neer.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar wees niet bevreesd, want dit kan natuurlijk alleen maar goed gaan! Asielzoekers staan er namelijk om bekend dat ze goed integreren en slechts een piepklein deel veroorzaakt gigantisch veel overlast. Mocht u het toch graag anders zien in uw gemeente, stem dan maar op een andere partij tijdens de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Of niet, dat maakt toch niets meer uit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten