geert wilders pvv 9o1a6680

Wilders woedend: 'Energierekening AOW-moeder gaat van €361 naar €888 per maand. Dit is crimineel!'

Politiekaug 17 2022, 8:09
Geert Wilders heeft een email gekregen van een kiezer die diep in de put zit. De moeder van de kiezer is er namelijk over geïnformeerd dat haar maandelijkse energierekening van 361 euro per maand naar 888 euro gaat. Dat is meer dan een verdubbeling - en totaal onbetaalbaar voor haar aangezien ze moet rondkomen van een AOW-uitkering. De PVV-leider is woedend.
We weten allemaal dat de energierekening belachelijk hoog wordt. Dat is voor bijna iedereen het geval. Hele horden Nederlanders melden dat ze een verdubbeling van de kosten krijgen; een bedrag dat ze niet of nauwelijks kunnen betalen.
Geert Wilders heeft nu een email gekregen van een kiezer die de wanhoop nabij is. Zijn moeder, die van een AOW'tje leeft, heeft gehoord gekregen dat haar rekening schier onbetaalbaar wordt: van 361 euro per maand (ook al absurd veel trouwens) moet ze 888 euro betalen. 
"Ik schrijf u deze mail omdat ik een schrijnende situatie meemaak met mijn moeder," aldus de kiezer. "Het energiecontract dat zij had liep afgelopen juli af. In eerste instantie werd haar maandbedrag 361 euro, dat ging in augustus naar ruim 600 euro en gisteren kreeg ze mail dat het in september 888 euro wordt."
"Zij heeft alleen een AOW uitkering en moet nu dus meer dan 70 procent van haar uitkering uitgever aan energie."
Natuurlijk is Geert Wilders witheet van woede.
"Moeder heeft alleen AOW. Haar energierekening stijgt van €361 naar €888 per maand," vat Wilders de situatie samen. "Onbetaalbaar. "
Dat is al erg, maar wacht, zegt de PVV'er, het wordt nóg misselijker. Want "de Tweede Kamer is acht weken op vakantie. Wil geen debat. Terwijl mensen eraan kapot gaan. "
"Dat is crimineel," stelt hij terecht. "Ik schaam me dood voor dit kabinet en ons nepparlement."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En ja, daar valt eigenlijk niets aan toe te voegen. Wilders en een paar andere oppositieleiders hebben geprobeerd om de Kamer terug te halen van vakantie, maar álle coalitiepartijen weigerden dat. Dus inclusief de zogenaamde 'christelijke' partijen die zeggen zich heel erg druk te maken om het wel en wee van hun 'naasten.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten