Coalitie klopt aan bij links voor populistische koopkrachtdeal

Coalitie klopt aan bij links voor populistische koopkrachtdeal

Politiekjun 21, 18:58
De coalitiepartijen (VVD, D66, CDA, CU) staan er beroerd voor in de peilingen en willen graag wat aan de koopkracht doen. Dus kloppen ze aan bij de PvdA en GroenLinks, want die hebben de meest simpele en populistische maatregel: een extra uitkering van 500 euro voor iedereen met een zorgtoeslag.
De Voorjaarsnota kon haast weer direct de prullenbak in, want er klopte geen snars meer van. Burgers gingen er niet over de gehele linie 'een beetje op vooruit', ze gaan er keihard op achteruit. Energieprijzen gaan door het dak, de inflatie zit boven de 10 procent, er gaan miljarden euro's naar wilde klimaatplannen en het vooruitzicht wordt er ook niet beter op.
De coalitiepartijen beginnen nu ook wel te voelen dat het kabinet er een potje van maakt, want ze gaan keihard onderuit in de peilingen. Structurele oplossingen zijn er niet, van Rutte gelooft niet in visie en het kabinet laat alles uitmonden in een crisis. Wil men dus de koopkracht aanpakken, dan komen ze niet verder dan een lullige kortetermijnoplossing.
De PvdA en GroenLinks kunnen wel een 'win' gebruiken en zijn zelf ook niet vies van nietszeggende en populistische kortetermijnoplossingen, dus een deal is zo gemaakt. Als die twee linkse partijen nou de nieuwe Voorjaarsnota steunen, dan zorgen de coalitiepartijen ervoor dat iedereen met een zorgtoeslag 500 euro krijgt, meldt De Telegraaf.
Als de kosten voor de burger de komende jaren verder oplopen, en die kans zit er dik in, dan hebben ze pech. De nieuwe Voorjaarsnota zal dan 'helaas' geen ruimte hebben voor nog meer 'onvoorziene' kosten. Het kabinet heeft immers al een groot probleem met het dekken van de begroting door de coronacrisis en de renteverhogingen van de ECB.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Met een beetje geluk schieten alle zes de partijen zich in de voet door met deze Voorjaarsnota in te stemmen. Als de situatie voor veel mensen dan echt nijpend wordt dan worden al die partijen nóg harder afgestraft. Al zijn Nederlanders wat dat betreft ook wel érg hardleers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten