Column Paul Cliteur: De val van Kabul is ook de val van Den Haag

Column Paul Cliteur: De val van Kabul is ook de val van Den Haag

Foto: Paul Cliteur / Bron: Niels Wenstedt

OK, dat weten we nu dus: de Middeleeuwen hebben gewonnen. We hebben dus nu de Middeleeuwen in Iran. De Middeleeuwen in Saoedi-Arabië. De Middeleeuwen in Afghanistan. En dan heb je ook nog de halve Middeleeuwen in Pakistan.

Hoogste bestuurlijke wijsheid is nu: jammer, we hebben het geprobeerd, het lukt niet. Velen zeggen daarom: laat de modderpoel de modderpoel.

Maar probleem: de modderpoel laat ons niet. De modderpoel strikes back. Nog maar heel kort geleden kwam de Jawed S. naar ons toe om ons mores te leren. Letterlijk, mores, dat wil zeggen: zeden, gewoonten, fatsoen. Wij hebben hier namelijk een Wilders. En die mag zeggen wat hij wil. Dat vindt Jawed niet goed. Dat vindt hij onfatsoenlijk. Hij komt dus om ons fatsoen bij te brengen.

Zelfde verhaal met Komt ook fatsoen te brengen. Ik heb het wel eens genoemd .

Column Paul Cliteur: De val van Kabul is ook de val van Den Haag

De optimisten zeggen dan: oké, maar Jawed en Junaid zitten in de gevangenis. Klopt, maar Pakistan en Afghanistan zitten vol met Jaweds en Junaids. Aan Nachwuchs geen gebrek. Dat zijn volkshelden daar. Onze bewindvoerders (de premier, de minister van BuZa, de minister van Justitie, ja allemaal eigenlijk) trekken al jarenlang een gezicht alsof ze dat niet snappen. Alsof dit “een beetje overdreven is”. Of ze zeggen het te snappen en schepen ons af met “er wordt hard aan gewerkt”.

Maar de val van Kabul is dus ook de val van Den Haag, Parijs en Berlijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties