Kabinet trekt ineens 100 miljoen euro uit voor betere ventilatie op scholen

Kabinet trekt ineens 100 miljoen euro uit voor betere ventilatie op scholen

Politiekaug 16, 17:00
Het heeft even geduurd, maar het kabinet trekt nu dan toch echt de knip om ventilatie op scholen te verbeteren. Met 100 miljoen euro extra gaan ze proberen het binnenklimaat van scholen enigszins te verbeteren, zodat het coronavirus minder kans heeft om zich te verspreiden.
Mosterd na de maaltijd
Toen aan het licht kwam dat het coronavirus zich zéér waarschijnlijk ook door de lucht kon verspreiden via aerosolen, heeft het demissionaire kabinet niets gedaan. Het RIVM bleef lange tijd ontkennen dat aerosolen een grote bron van besmetting konden zijn, en het demissionaire kabinet volgde die adviezen gewoon op.
Ergens vorig jaar werd dan toch schoorvoetend toegegeven dat aerosolen een grote rol speelden. Het duurde nog maanden voordat ook werd toegegeven dat fatsoenlijke ventilatie besmettingen zou kunnen voorkomen.
Too little, too late
Sinds die tijd is er weinig gebeurd op dat vlak qua coronabeleid, maar daar komt nu dan toch éíndelijk verandering in! Het kabinet trekt maar liefst 100 miljoen euro uit voor betere ventilatie op scholen, meldt NU.nl. En dat terwijl de vaccinatiegraad al ontzettend hoog is en men al heeft besloten dat de scholen gewoon open zullen gaan aankomend schooljaar. Het is dus echt mosterd na de maaltijd.
Schop onder de kont
En uit alles blijkt ook wel dat het demissionaire kabinet de ernst van de zaak en het belang van goede ventilatie totaal niet op waarde heeft geschat, want het geld voor de regeling was bedoeld voor het jaar 2023. Er was een voorstel vanuit GroenLinks en de PvdA voor nodig, en een Kamermeerderheid, om dat geld nu al te gebruiken voor betere ventilatie.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dramatisch beleid
Het is toch werkelijk onvoorstelbaar hoe traag, laks en ineffectief het demissionaire kabinet de hele coronacrisis aan heeft gepakt (en dat nog steeds op dezelfde manier blijft doen). Het is bijna een kunst op zich geworden. Het spreekwoord 'beter laat dan nooit' gaat bij het demissionaire kabinet in ieder geval niet op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten