shutterstock 2107926329

D66 betaalt afkoopsom aan slachtoffer grensoverschrijdend gedrag

Politiekmei 16 2022, 11:05
Gisteren heeft het D66 ledenberaad plaatsgevonden over de MeToo affaires binnen de partij. De partij die uitblinkt in grensoverschrijdend gedrag heeft in Den Bosch laten weten dat het slachtoffer van Van Drimmelen is afbetaald met een schadevergoeding. D66 wil MeToo de partij uitbannen door het onderwerp actueel te houden.
Onze redacteur Kenneth Steffers zegt het goed op het Twitter. Iemand een schadevergoeding betalen klinkt als iemand afkopen. Aangezien D66 niet uitblinkt in transparantie kun je gerust stellen dat deze afkoopsom gewoon zwijggeld is. Dit hoort blijkbaar bij de nieuwe bestuurscultuur van 'Het Nieuwe Leiderschap' van Sigrid Kaag. Dit is bepaald niet inclusief en vrijzinnig. Het lijkt inderdaad op het afkopen van je zonden zoals de katholieken dat doen met aflaatbrieven.

Een afkoopsom ('#zwijggeld') lijkt 'Het Nieuwe Leiderschap' te betekenen binnen de moderne realiteit van #D66. Dat is niet "inclusief en vrijzinnig" (zoals de partij zichzelf graag omschrijft), maar eerder een stap terug in de tijd. Toen priesters en... Ach, u snapt het wel. 🤐🤐

De Telegraaf
De Telegraaf
@telegraaf

Het bestuur zegt met het slachtoffer, een oud-medewerkster, overeenstemming te hebben bereikt over „financiële compensatie.” telegraaf.nl/t/1192748112?u…

103
Reply
Door het onderwerp actueel te houden, erover te blijven praten en te ’normeren’ moet het onderwerp gaan leven binnen de partij. „Daarom moet het ook een prioriteit blijven”, zegt partijleider Sigrid Kaag in de Telegraaf. D66 heeft gisterenmiddag op haar website een rectificatie geplaats over de afhandeling van deze zaak; „Met de kennis van nu vindt het huidige bestuur dat toch expliciet opgenomen had moeten worden dat er sprake was van grensoverschrijdend gedrag en had de openheid moeten prevaleren”, Grappig dat de partij van 'het nieuwe elan' dit juist schrijft omdat volgens de Telegraaf gisteren de deuren voor journalisten potdicht bleven tijdens de inhoudelijke sessies en dat eerder een vertrouwelijke bijlage van het bewuste onderzoeksrapport is achtergehouden.
Het waren turbulente weken voor Kaag. „De ervaringen van onveiligheid en grensoverschrijdend gedrag raken ook mij. Ik heb ervaren in deze weken hoe moeilijk het kan zijn om zowel zorgvuldig te handelen, de juiste toon te geven en te vinden en begrepen te worden", zei Kaag in haar speech. Kortom ze wordt niet goed begrepen als politicus. Dat is wel essentieel voor een goed politicus begrijpbaarheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten