D66-leider Sigrid Kaag alsnog afwezig bij Politieke Beschouwingen. Geert Wilders: "Arrogante Kaag is gewoon doodsbang voor het debat"

D66-leider Sigrid Kaag alsnog afwezig bij Politieke Beschouwingen. Geert Wilders: "Arrogante Kaag is gewoon doodsbang voor het debat"

DEN HAAG - Geert Wilders, partijleider van PVV, gaat in gesprek met Tjeenk Willink, de informateur van de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard/TCE Media. TCE MEDIA

Nu D66-leider Sigrid Kaag minister af is hadden velen wel verwacht dat zij namens haar partij aanwezig zou zijn bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Ze heeft namelijk niks meer op de agenda staan nu ze geen minister meer is. Toch zal ze afzien van deelname, wat PVV-voorman Geert Wilders als een teken van zwakte ziet.

D66-leider Sigrid Kaag vindt het "democratisch onzuiver" als zij namens haar partij deelneemt aan de Algemene Politieke Beschouwingen. In eerste instantie, toen ze nog minister was, kon ze ook al niet deelnemen. Voor een overwegend digitaal VN-congres besloot ze alsnog de vlucht te maken naar New York. Voor haar afwezigheid kon ze toen al op kritiek rekenen. Maar nu ze minister af is, heeft ze niet echt een geldig excuus. Zelf ziet ze dat anders.

De Dagelijkse Standaard

Kaag geeft aan zelf graag te willen reageren op de Miljoenennota, maar acht dit niet helemaal 'democratisch zuiver'. Ze heeft namelijk recent nog meegewerkt aan de vorming van deze nota en dus zal Rob Jetten haar vervangen.

Volgens PVV-leider Geert Wilders is Sigrid Kaag gewoon doodsbang voor het debat zelf. Ze ligt al weken onder vuur en dit was voor de oppositie, incluis de ChristenUnie, de perfecte kans geweest om met de D66-leider af te rekenen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Wilders spreekt klare taal in deze kwestie, het zijn volgens hem "allemaal rotsmoezen". Het straalt natuurlijk ook allemaal weinig 'nieuw leiderschap' uit. De APB was de uitgelezen kans voor Kaag om zich op een andere manier te profileren. Ondanks dat ze mee heeft gewerkt aan de Miljoenennota zullen er genoeg zaken zijn waar ze wel degelijk flinke kritiek op heeft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nu lijkt het er inderdaad sterk op dat ze het debat uit de weggaat. Onder meer Wilders had nog wel een appeltje te schillen met D66, in plaats van de D66-leider zal hij het nu met de nummer 2 van de democraten moeten doen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties