D66-staatssecretaris Uslu vindt MeToo-schandaal zogenaamd heel erg: 'Pijnlijk!'

D66-staatssecretaris Uslu vindt MeToo-schandaal zogenaamd heel erg: 'Pijnlijk!'

Staatssecretaris Gunay Uslu (D66) van Cultuur en Media kon zich dagenlang niet druk maken om de affaire-Van Drimmelen, maar opeens wil ze ons doen geloven dat ze het heel erg vindt allemaal. Zo "pijnlijk!" noemt ze het nu tegen De Telegraaf.

Het is eigenlijk natuurlijk gewoon te bizar voor woorden. Tijdenlang zeiden D66-politici niets over de MeToo-affaire rond partijprominent Frans van Drimmelen. Kamerleden die ernaar gevraagd werden renden letterlijk weg, waarbij ze net deden alsof ze gebeld werden.

Maar nu Sigrid Kaag (een ongelooflijk slechte) persconferentie heeft gegeven hebben D66'ers blijkbaar toestemming gekregen er zelf ook wat van te zeggen. Zo ook Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media. "Het is niet goed gegaan, er had sneller ingegrepen moeten worden" zegt ze tegen De Telegraaf. Het is allemaal hartstikke "pijnlijk" maar - niet schrikken! - het komt voor haar niet onverwacht dat dit soort dingen gebeuren "bij politieke partijen," ook niet bij D66.

Ja, natuurlijk. Zij kent haar partij immers ongetwijfeld beter dan wij met z'n allen. Als zelfs outsiders weten dat het daar al jaren een puinhoop was - onder meer toen Alexander Pechtold het er voor het zeggen had - nou, dan moet zij er al helemaal van op de hoogte zijn (hoewel ze de details misschien niet kent, en specifieke voorbeelden ook niet - of minder).

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Tja. Ons kent ons, zullen we maar zeggen he?

Overigens nog wel een vraagje: in de media gaat het steeds over één slachtoffer, maar Kaag sprak gisteren juist steevast over slachtoffers, als in meervoud. Komen er nog meer verhalen naar buiten binnenkort?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties