shutterstock 1985337332

NRC-columnist hekelt 'boze collega's' die Sigrid Kaag aanpakten: 'Wanneer zouden ze tevreden zijn geweest?'

Politiekapr 22 2022, 15:00
Terwijl iedereen heeft gezien hoe de pers een keer gewoon zijn werk deed, door Sigrid Kaag en D66 kritisch te bevragen, vroeg NRC-columnist Frits Abrahams zich af of de pers niet een beetje té kritisch was.
Volgens Abrahams bestond de pers tijdens de persconferentie van Sigrid Kaag over de MeToo-doofpot bij D66 uit "boze collega's" die maar niet tevreden werden van de spijtbetuigingen die Kaag daar stond te formuleren. De NRC-columnist is van mening dat zelfs als Kaag had aangekondigd te zullen aftreden, dat het dan nóg niet goed genoeg was. Dat idee poneert hij door in zijn hele column anderen woorden in de mond te leggen.
De man gaat volledig voorbij aan de realiteit, namelijk dat diverse hoge piefen bij D66, inclusief Kaag zelf, de hele situatie weg probeerden te moffelen. Wat voor een mafkees ben je als je meent dat een partijtop, die al zeker een jaar op de hoogte is van de misstanden binnen de partij, en waarvan de politiek leider moreel verheven loopt te doen over precies het thema '(seksueel) grensoverschrijdend gedrag', er gewoon met een 'sorry' vanaf moet kunnen komen?!
Bij D66 hadden ze alle tijd en ruimte om orde op zaken te stellen en verder leed te voorkomen. Dat hebben ze niet gedaan, want Frans van Drimmelen trok aan alle touwtjes en de verkiezingswinst was al binnen. Dus ja, meneer Abrahams, Sigrid Kaag en dat hele D66-bestuur hadden inderdaad op moeten rotten. Dát was moreel leiderschap geweest. Dát had laten zien dat de gepredikte idealen daadwerkelijk werden nageleefd. Maar in plaats daarvan beloven ze vanaf dit moment, nu ontkennen en wegmoffelen geen opties meer zijn, beterschap voor de toekomst.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Eigenlijk is het ronduit stuitend dat een NRC-columnist meer moeite heeft met een kritische pers dan met een clubje moreel verheven azijnzeikers voor wie idealen niets meer zijn dan hippe campagneslogans om machtsposities mee te bereiken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten