Marianne Zwagerman gaat los: 'D66 is door- en door verrot, Pechtold deed de halve Tweede Kamer'

Politiekapr 22 2022, 12:28
Bij Op Z'n Kop verbaast Marianne Zwagerman zich erover dat Frans van Drimmelen zo machtig kon worden bij D66 dat hij die hele partij feitelijk kon gijzelen. Hoe kon dat in vredesnaam gebeuren, vraagt zij zich af? Vervolgens sprong ze over naar Alexander Pechtold, de voormalige topman van D66. Want die maakte vrouwen zwanger, dwong ze abortus te plegen, "en deed het met de halve Tweede Kamer," aldus Zwagerman. Kortom: Van Drimmelen is niet het probleem, maar een symptoom van een heel ernstige ziekte bij D66.
"Wat er ik nog veel erger aan vindt," zei Zwagerman over de situatie bij D66, "is dat die Van Drimmelen, dat is een man die helemaal niemand kent. Hij was de ontdekker van Kaag. Zonder hem was zij uberhaupt niet op deze plek gekomen. Maar die man doet achter de schermen allerlei dingen voor die partij."
En dat is niet alles. "Deze man is ook eigenaar van een lobbybureau, zo'n spindoctorclubje. Dan denk ik, 'als je zo dicht op de macht zit dat ze je zelfs in bescherming willen nemen [...] dan denk ik, hoe doen die mensen dat dan?'"
"Laat even tot je doordringen hoe máchtig die man is," zei ze daarom. Ongekend, inderdaad.

D66: hypocriet tot op het bot

Maar hoewel de situatie met Van Drimmelen extreem is, is het natuurlijk niet zo dat dit out of the blue komt. En ja, daar was Zwagerman heel duidelijk en open over. Volgens haar is D66 al tijden een compleet verrotte partij.
Onlangs kwam oud-fractievoorzitter van D66 Alexander Pechtold even langs op de radio toen een presentator hem heel voorzichtig een paar vraagjes stellen. Te gek voor woorden, zegt Zwagerman daarover.
"Pechtold heeft gewoon vrouwen zwanger gemaakt en ze tot abortus gedwongen," aldus de presentatrice. "Nee, ik lieg niet," zei ze vervolgens toen de rest van de Op Z'n Kop crew begon te lachen. Het heeft werkelijk in de grootste, belangrijkste kranten gestaan.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
"Van Pechtold weten we ook, die deed het met de halve Tweede Kamer," ging ze daarop verder. "Die had zo'n flatje er speciaal voor in Scheveningen... en dan wordt die nu met fluwelen handschoenen aangepakt?"
"Die partij is door- en door verrot en doodziek," concludeerde Zwagerman. "Maar dat wisten we toch al?"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten