ernstkuipers

Daar gaan we weer! Minister Kuipers: 'Aantal besmettingen stijgt, virus kan ook in de zomer opleven'

Politiekjun 13 2022, 18:28
Het is nog niet eens half juni of we worden al weer voorbereid op een eventuele coronagolf. Volgens Zorgminister Kuipers stijgt het aantal besmettingen en ligt het reproductiegetal ook weer boven de één.
Zo'n beetje de hele dag gaat het al over de maatregelen die sectoren zichzelf moeten opleggen als er in het najaar mogelijk weer een coronagolf komt. Tegen het einde van de middag kwam minister Kuipers met een toelichting: we zitten nog zeker niet in alarmfase één (via het AD).
Maar dat maakt natuurlijk helemaal niets uit, want het gaat erom dat Nederland mentaal wordt voorbereid op een nieuwe coronagolf, zodat het belang van de maatregelen wordt onderstreept. Door het afstoten van de teststraten is het weer ouderwets koffiedik kijken. Als zich nu een nieuwe virusvariant voor doet komen, dan weten we dat pas veel te laat, want grondig testen doen we nauwelijks in dit land.
En dit keer kon het nog wel eens extra lang gaan duren voor het kabinet er wél redelijk zicht op krijgt, want door alle infecties en vaccinaties duurt het natuurlijk veel langer voor er weer mensen in het ziekenhuis belanden. Zo'n opleving van het coronavirus betekent daardoor waarschijnlijk ook niet zoveel meer, omdat er simpelweg minder mensen zien van worden. Tenzij het over een totaal nieuwe variant gaat natuurlijk, maar dan is het kabinet sowieso te laat en heeft niemand nog iets aan die zelfopgelegde maatregelen. Dan raakt de zorg binnen een mum van tijd overspoeld en voelt het kabinet zich direct al genoodzaakt om 'de regie' te nemen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
We varen dus weer compleet blind exact dezelfde situatie in en we moeten het kabinet en het RIVM maar op hun blauwe ogen geloven dat het straks echt weer hommeles is. En dan geven we zo weer al onze vrijheden op uit voorzorg.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten