Dag Sinterklaasje, dahaag! Voorzitter OR-Tweede Kamer stapt op: 'Er is nauwelijks oog voor ambtenaren!'

Dag Sinterklaasje, dahaag! Voorzitter OR-Tweede Kamer stapt op: 'Er is nauwelijks oog voor ambtenaren!'

Het einde voor Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp lijkt nu écht in zicht. Na enkele ambtelijke 'toppers' (LOL) die opstapten uit onvrede met haar 'leiderschap' geeft de leider van de ondernemingsraad van de Tweede Kamer er nu namelijk ook de brui aan. Volgens Michel Meerts voelen ambtenaren zich gewoon niet veilig genoeg. En dat komt door het halfzachte beleid van Bergkamp.

Vera Bergkamp verandert werkelijk iedereen in een vijand. De gewone kiezer én het overgrote deel van de Tweede Kamer vindt het volstrekt onacceptabel dat ze een politieke huurmoord probeert te plegen op haar voorganger Khadija Arib, van de PvdA. Door deze vieze aanval was haar positie publiekelijk eigenlijk al niet meer houdbaar.

Maar ook intern heeft Berkamp een enorm probleem. Eerder stapte enkele 'ambtelijke toppers' op, waaronder de griffier (bye, Felicia!). En vandaag komt daar de voorzitter van de ondernemingsraad (or) nog eens bij.

Die man, Michel Meerts, is namelijk woest dat Bergkamp niet zelf haar functie al heeft neergelegd. Eerder stelde hij haar min of meer voor een ultimatum. "Ik denk niet dat Bergkamp de scherven nog zou kunnen lijmen," zei hij toen bij Nieuwsuur. "De schade is te groot. Er is geen vertrouwen meer bij de ambtenaren in de hele politieke top van de Tweede Kamer."

Met andere woorden, Bergkamp moest wieberen. Dat vond hij als ambtenaar. En ja, dat vonden zijn ambtenarenvriendjes ook. Bergkamp gaf geen gehoor aan die oproep... en dus gooit Meerts het bijltje er zelf maar bij neer. Hij en de zijnen - de leden van de or - hebben hun vertrouwen in Bergkamp immers opgezegd. Dan kunnen ze niet alsnog met haar blijven werken, alleen maar omdat Sigrid Kaag haar ontslag niet accepteert.

En ja, voor normale mensen is dit natuurlijk ronduit hilarisch. Bergkamp is een volstrekt incompetente kabinetsmarionet. Ze moet weg. Het parlement moet een echte Kamervoorzitter krijgen: iemand die de belangen en rechten van de volksvertegenwoordigers centraal stelt, niet die van het kabinet.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken.

Maar dat ondertussen die hele ranzige ambtenarenkliek - de kliek die ons land heimelijk maar al te vaak bestuurt onder het motto, 'politici komen en gaan, maar wij blijven' - verdwijnt uit onvrede met haar is bijzonder prettig. Laat al die lui maar vertrekken. Niet alleen daar in de Kamer, maar ook op de ministeries waar ze een enorme vinger in de pap hebben en (bepaalde incompetente) ministers en staatssecretarissen de hele dag door vertellen wat te doen - en ze bij debatten en dergelijke 'informatie influisteren' zodat de bewindspersoon kan herhalen wat hij of zij van de ambtenaren te horen krijgt.

Met een beetje mazzel blijft Bergkamp aan tot de héle ambtenarij aldaar vertrokken is... waarna ze alsnog ook opstapt omdat er geen houden meer aan is. Dat is nog eens een echte win-win situatie!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer