Screen Shot 2022 10 18 at 201618

DDS politieke analyse: Geert Wilders' steun voor stakende ambtenaren kan hem electoraal schaden

Politiekfeb 15 2023, 12:30
Het steunen van stakingsacties van vuilnismannen- en vrouwen, BOA's en alle andere overheidspersoneel die actie voeren voor een beter loon lijkt op het eerste gezicht een sympathiek standpunt voor Geert Wilders en zijn partij, de PVV. Het kan echter ook electoraal onverstandig zijn om deze stakingsacties te steunen.
Het steunen van stakingsacties door de PVV kan gezien worden als een inbreuk op de traditionele steun van de partij aan de rechtshandhaving. De PVV is bekend om zijn harde standpunten over immigratie, misdaad en veiligheid, en heeft vaak campagne gevoerd op een platform van law and order. Het steunen van stakingen door BOA's en andere rechtshandhavingsinstanties kan dus worden gezien als een breuk met deze ideologie, wat kan leiden tot het verlies van steun van bepaalde kiezers.
Tot slot kan het steunen van stakingsacties door de PVV leiden tot een breuk met andere rechtse partijen, zoals FVD en BVNL. Deze partijen zijn vaak sterker verbonden met het bedrijfsleven en hebben minder sympathie voor stakingen en vakbonden. Het openlijk steunen van stakingen kan dus leiden tot politieke spanningen en conflicten. Aan de andere kant zorgt het wel voor de nodige dynamiek in de politiek.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Kortom, hoewel het steunen van stakingsacties door de PVV op het eerste gezicht een sympathiek standpunt lijkt, kan het ook electoraal onverstandig zijn. Het kan leiden tot een breuk met de traditionele ideologie van de partij, het verlies van steun van bepaalde kiezers en politieke spanningen met andere rechtse partijen. Veel stemmers van de PVV kunnen het niet waarderen wanneer er door stakingen rotzooi ontstaat in de straten doordat bijvoorbeeld het huisvuil niet wordt opgehaald.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten