De armoede is terug: 11-jarig kind valt flauw op school na 3 dagen (!) geen eten te hebben gehad

De armoede is terug: 11-jarig kind valt flauw op school na 3 dagen (!) geen eten te hebben gehad

Politieksep 09, 12:33
De armoede is terug in Nederland. Sterker nog, wat er nu gebeurt gaat eigenlijk verder dan 'armoede.' Het is diepe, diepe armoede. Een kind op een Rotterdamse school is nu flauwgevallen... omdat het al drie dagen niets had gegeten. Het gezin heeft gewoon geen geld. Wat hebben Rutte en Kaag ons land aangedaan?
Het is te triest voor woorden wat er op een Rotterdamse school is gebeurd. Een kind van 11 is daar flauwgevallen. Had totaal geen energie. Bloeddruk weg. Kon zichzelf niet meer staande houden.
De jongen werd duizelig, kreeg hoofdpijn, viel flauw. De juf belde met de moeder van het kind. Want ja, waarschijnlijk was hij ziek.
Nou nee, moest mama toegeven. Dat was het niet. "Hij is niet ziek. Sorry, maar ons geld was vrijdag op. We hebben het hele weekend niks gegeten."
Ongehoord Nieuws-presentatrice Raisa Blommestijn opent terecht de aanval op Mark Rutte. "Gaat lekker he," zegt ze tegen hem, "in dat gave land?" Want dat is immers hoe hij ons land enkele jaren geleden beschreef. Een "gaaf" land. Zo gaaf. Geweldig. Zo leuk. 
Maar Rutte is niet de enige man die hiervoor verantwoordelijk is. Dat geldt ook voor Hare Hooghartigheid, Sigrid Kaag. Zij vertelde ons eerder immers al dat we allemaal maar moeten accepteren dat "we met zijn allen een stukje armer" gaan worden.
Een stukje armer? Dit is ongekende armoede van een schaal die we al decennia niet mogelijk hadden geacht. Dit zijn dingen die we zagen tijdens de Tweede Wereldoorlog, en daarna niet meer. 
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar het interesseert de psychopaten die het voor het zeggen hebben in ons land helemaal niets. Dit tuig vindt het allemaal prima. Een jongen van 11 die neerstort omdat hij drie dagen niet kan eten? Boeien! We hebben geld nodig voor 'klimaat' en Oekraïne! Dat is een "kleine prijs" om te betalen in de ogen van dat tuig.
Als Nederlanders dit accepteren zijn we eigenlijk allemaal geen knip voor de neus waard. Het kabinet weigert om onmiddellijk iets te doen. We moeten maar wachten tot Prinsjesdag voor meer informatie, en dan moeten we daarna weer wachten op 2023 om de plannen geïmplementeerd te zien worden. Ondertussen vallen onze kinderen neer van de honger. Letterlijk.
Welk lafhartig volk accepteert zoiets?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten