Screen Shot 2021 10 11 at 124159

-Sid Lukkassen- 'Sigrid Kaag is een laffe en hypocriete politica'

Opiniesep 09 2022, 12:19
Sigrid Kaag is een uitgesproken elitair figuur – mij is bekend dat er mensen zijn die zich schamen omdat hun kinderen erop gestemd hebben. De zweem van corruptie omringt haar. Wat te denken van de NPO documentaire? Haar assistenten en de programmaredactie voerden een innige correspondentie over hoe zij zou worden geportretteerd, terwijl minister Slob dit eerder in reactie op Kamervragen had ontkend. Er was een verkrachter actief binnen de D66-toplaag – Kaag wist ervan en hield die persoon de hand boven het hoofd. Eerder beschuldigde Geert Wilders haar van corruptie, vanwege de omstreden wijze waarop coalitie-politica Bergkamp tot voorzitter van de Tweede Kamer was gemaakt, een functie die normaal aan de oppositie toebehoort. Kaag is dan wel VN-diplomaat, maar de terugtrekking uit Afghanistan was een regelrechte ramp. Wat vindt u van haar leugenachtige “hier scheiden onze wegen”, tegenover Rutte, toen de ‘functie elders’ notitie uitlekte?
We kunnen graven in beleidsdocumenten en allerlei subsidies die onder haar ministerschap zijn verleend. Zo ontving Oeganda vorig jaar 2,4 miljoen euro van Nederland, ondanks dat financiële ontwikkelingssteun door ernstige misstanden aldaar zou worden opgeschort. Bovenstaand lijstje maakt duidelijk: Kaag heeft bataljons aan burgers – zowel nationaal als internationaal – ontgoocheld, misleid, teleurgesteld, verraden en keihard laten vallen. Een zinnig mens zou concluderen dat haar politiek blazoen inmiddels volkomen besmeurd en onhoudbaar is: de coalitiepartijen houden Kaag echter in een angstomhelzing in het zadel. Immers, bij verkiezingen zouden de ‘populistische’ partijen wel eens fors kunnen winnen.
Kortom waar haalt Kaag het gore lef vandaan, om te beweren dat zij vanwege Forum voor Democratie moet worden beveiligd? Dit is een kop in De Gelderlander: ‘Kaag haalt uit: Mijn gezin en ik moeten beveiligd worden wegens haat die Forum aanjaagt’. Deze vrouw moet dringend in de spiegel kijken. Zij staat totáál buiten de belevingswereld van het volk, zelfs Carola Schoor, die het in het aangehaalde krantenartikel nog enigszins voor Kaags elitaire persoonlijkheid probeerde op te nemen, moest dit concluderen. Kaag is vervreemd van alles van wat hardwerkend Nederland in het dagelijks leven bezig houdt. Of het nu gaat om immigratie, energiepolitiek, woningbouw, inflatie – er kookt zoveel woede in de samenleving. Deze woede is niet ‘opgestookt’, maar is het gevoel wat wij burgers overhouden aan de realiteit waarin wij leven!
Bovendien hebben politici een kanaliserende functie: zij sublimeren de woede in de samenleving, door deze woede te ventileren en bespreekbaar te maken. Dat weet Kaag dondersgoed. Wilders vervult deze ventielfunctie bijvoorbeeld: hij blijft rechtsbuiten staan, en houdt de bal vast. We zien een rechte lijn sinds Pim Fortuyn. Of het nu gaat om de EU, afstand en vervreemding tussen burgers en bestuurders, om de kille sfeer die in veel buurtjes hangt. De elite heeft niets uitgedaan op het signaal ‘Fortuyn’ en twintig jaar later is de samenleving totaal opgekookt.
Wetten en pacten die niemand wil buiten de kosmopolitische elite – de associatie met Oekraïne, het Marrakesh verdrag, de Klimaatwet, de Sleepwet, Stikstofnormen – zijn door het volk overal weggestemd (zie de vorige Provinciale Staten Verkiezingen) en werden niettemin beleid. Stug doorgeramd dus tegen de volkswil in: de afschaffing van het correctief referendum door D66 was een duidelijk signaal. Bolletjes roodkleuren in kieshokjes komt neer op schreeuwen naar de maan. Kaag is absoluut hypocriet en leugenachtig dat zij de woede over dit alles probeert weg te geleiden naar politici van de oppositie. Kijk eens in de spiegel mens!
In plaats van rekenschap af te leggen over haar beleid en haar belabberde keuzes qua integriteit, verlegt ze de aandacht naar bedreigingen. Hoe lang wordt Wilders niet bedreigd? En wat hypocriet van Kaag, om de schuld bij rechts te leggen. Als haar werkelijk iets wordt aangedaan, zou het dan niet waarschijnlijker zijn dat het om een losgeslagen figuur zal gaan als Gökmen Tanis? De jihadistische schutter die toesloeg in Utrecht? Of één van de vele kansenparels en cultuurverrijkers die ons land rijker werd onder haar bewind? Het vernietigen van de middenklasse laat veel mensen over zonder perspectief. De radeloosheid rond de Toeslagenaffaire, onbetaalbare energie, en meer dan 200 sluitende zwembaden en bakkerijen, is volgens Kaag ongetwijfeld de schuld van ‘extreemrechts’. Om nog niet te spreken van middenstandswinkeltjes die kapot gingen door lockdownbeleid.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Een aantal jaar geleden klom Kaag op het podium. Zij hield toen een speech tegen populisme, conservatisme en nationalisme. Kortom: alle problemen van Nederland werden op haar politieke tegenstanders afgeschoven. We zijn nu vijf jaar verder, ze maakte er een potje van. Toch probeert ze dezelfde truc opnieuw. Inmiddels heeft ze haar laatste medestanders van zich vervreemd, haar ideologie is totaal failliet en het volk is er klaar mee. En nu is zielig doen de laatste kaart die ze nog kan uitspelen.
Kaag moet beseffen dat de mensen die nu nog achter haar staan, dit uitsluitend doen uit eigenbelang, uit angst voor peilingen en liefde voor het pluche. Alle integriteit en oprechtheid is eruit vervlogen. Wat een walgelijk hypocriete politica! Dus als ze weer zegt dat zij door de uitingen van anderen wordt bedreigd, laat het van je afglijden en lach het weg.
Steun Sid Lukkassen, zodat de stem van het volk gehoord blijft – er zijn er maar weinigen die het nog durven. Zijn Telegram-kanaal joinen, kan hier – klik op abonnee worden om het blijvend te volgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten