jaap van dissel 2020

Raisa Blommestijn woest op 'Deugers': 'Makkelijker voor ze om Ongehoord Nieuws aan te vallen dan om Van Dissel te bevragen'

Politieksep 09 2022, 12:01
Raisa Blommestijn vindt het belachelijk dat linkse deugers/journalisten het belangrijker vinden om haar en haar programma te bekritiseren, dan om lastige vragen te stellen aan Jaap van Dissel. Die wordt beschuldigd van corruptie... Een belangrijk onderwerp, zou je denken, waarop mensen toch antwoorden eisen. Maar nee, niets is minder waar. Van Dissel wordt genegeerd, en Ongehoord Nieuws wordt juist aangevallen omdat het spreekt over deze beschuldigingen.
Tijdens de uitzending van Ongehoord Nieuws besteedden Raisa Blommestijn en Arlette Adriani gisteren aandacht aan de beschuldiging van Yves Gijrath en Erik de Vlieger dat Jaap van Dissel 750.000 euro aannam van Stichting Open Nederland. 
Dat werd het tweetal bepaald niet in dank afgenomen. Sterker nog, zoals we steeds zien als Ongehoord iets doet dat buiten het normale narratief gaat, zetten linkse raddraaiers meteen de aanval in op het programma; ongetwijfeld in een poging om het voor eens en altijd van tv te halen.
Blommestijn heeft gereageerd op die belachelijke kritiek.
"Het is voor deugers makkelijker om mij en Ongehoord Nederland aan te vallen omdat wij aandacht besteden aan de vermeende corruptie van Van Dissel, dan om hun heldfiguur eens kritisch te bevragen en hem te dwingen een verklaring af te geven," aldus Blommestijn. Dit terwijl dat in haar ogen toch "niet zo moeilijk" moet zijn.
"Typisch," stelt ze daarop.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Zoals ondertussen bekend zeggen De Vlieger en Gijrath dat ze een bankafschrift in handen hebben waaruit blijkt dat Stichting Open Nederland - die het systeem van Testen voor Toegang opzette in Nederland - Jaap van Dissel in 2020 maar liefst 750.000 euro betaalde. Dat zou gebeurd zijn via een bankrekening in België... en 400.000 euro van die 750.000 euro zou direct na de overboeking "doorgesluisd zijn" naar Aruba.
Hoewel de beschuldigingen nu al een paar dagen boven de markt hangen reageert Van Dissel zelf nog steeds niet. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen denken dat De Vlieger en Gijrath werkelijk het één en ander op het spoor zijn.
UPDATE
Yves Gijrath en Erik de Vlieger hebben hun "insinuaties" aan het adres van Jaap van Dissel ingetrokken. Ze zeggen dat ze vrijwel zeker "bezwendeld" zijn. Dat hij niet corrupt is, en dat hun statement dat hij mogelijk 750.000 euro heeft gekregen van de Stichting niet waar is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten