Filmpje! Raisa Blommestijn: 'Mogelijke corruptie Jaap van Dissel kan echt niet'

Binnenlandsep 08 2022, 16:36
Bij Ongehoord Nieuws was er vandaag aandacht voor het nieuws van Erik de Vlieger en Yves Gijrath over Jaap van Dissel. Die wordt ervan beschuldigd dat hij 750.000 euro betaald kreeg van een stichting die verantwoordelijk was voor de uitwerking van 'testen voor toegang.' Raisa Blommestijn vindt dit volstrekt onacceptabel en eist tekst en uitleg van Van Dissel.
"Het is zeker nogal wat," wat hier mogelijk gebeurd is aldus Blommestijn tegen haar medepresentatrice Arlette Adriani. "Want laten we even duidelijk hebben wat hier gebeurd is."
"Je hebt dus een stichting, Open Nederland, die uiteindelijk het hele stelsel van Testen Voor Toegang - dus die QR-code - heeft ontwikkeld. Nou, dan zeg je dus, die stichting heeft belang bij uiteindelijk ook het kómen van dat systeem dat ontvouwd is. Die stichting betaalt vervolgens 750.000 euro aan Jaap van Dissel. Jaap van Dissel, het hoofd van het RIVM, dat de regering 'onafhankelijk' zou moeten adviseren over het gevoerde coronabeleid," vatte Blommestijn de situatie samen.
"Er is eerder een discussie geweest in de Tweede Kamer over het gedrag van Jaap van Dissel. Gideon van Meijeren - Forum voor Democratie, Tweede Kamerlid - noemde hem toen corrupt," ging de presentatrice/duider verder. "Nou, ik denk dat als dit waar is, dan is dit niet een béétje corrupt, dan is dit ontzettend corrupt."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Blommestijn vroeg zich dan ook af of er 'journalisten' van het mediakartel zijn die zich hier aan willen wagen, en die de moed hebben uit te zoeken wat er precies gaande is. "Vanochtend op Twitter" las ze dat "nog geen enkele journalist zich had gemeld." Een schande, "want dit kan echt niet."
Zo is het maar net. Zijn er ondertussen wel 'journalisten' die de feiten willen onderzoeken? Of is Van Dissel zo 'heilig' dat hij ten koste van alles beschermd moet worden?
UPDATE
Yves Gijrath en Erik de Vlieger hebben hun "insinuaties" aan het adres van Jaap van Dissel ingetrokken. Ze zeggen dat ze vrijwel zeker "bezwendeld" zijn. Dat hij niet corrupt is, en dat hun statement dat hij mogelijk 750.000 euro heeft gekregen van de Stichting niet waar is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten