Screen Shot 2022 09 08 at 115842

Filmpje! George van Houts als Jaap van Dissel: 'We leiden jullie af. 7,5 ton? Niemand die iets zegt over 6 miljoen'

Politieksep 08 2022, 10:45
George van Houts heeft een goed filmpje gemaakt over de controverse rond Jaap van Dissel. De RIVM-baas wordt ervan beschuldigd dat hij 750.000 euro aan heeft genomen van een stichting die betrokken was bij het coronatesten. Maar volgens Van Houts (die in de video Van Dissel speelt) is dat allemaal maar peanuts. Want door je daar mee bezig te houden zou je bijna vergeten dat hij eerder al "zes miljoen euro" kreeg .
"Goedenavond, u ziet het allemaal. Denkt u: daar is Jaap van Dissel. Het is 's avonds laat... maar ik moet toch even reageren. Want ik ben vandaag in het nieuws gekomen. Niet in de mainstream media, nee ik kijk wel uit, maar op de gewone kanalen; op Twitter en Facebook. Want er was bij de Kapiteinenlijn van Yves Gijrath en Erik de Vlieger, oh die hadden een primeur. Die hadden ontdekt dat er met mijn rekening iets aan de hand was... Ik had 750.000 euro gekregen van Stichting Open Nederland, van die generaal Middendorp, die hier trouwens niets mee te maken heeft..." (Als je de video niet ziet in dit artikel, klik dan even op deze link)
"Die 750.000 euro zou dan naar een geheime rekening van mij zijn [gestuurd.] En diezelfde dag zou vier ton zijn doorgesluisd naar Aruba."
"Dan zeg ik, ja, dat is zo ja," aldus Van Houts, waarna hij begint te lachen in zijn rol als Van Dissel. "Wat kan ik nou vertellen? Dat is allemaal lokaas. Het is de bedoeling dat jullie hier achteraan gaan. Dan buitelen ze over elkaar heen he, van 'schande, schande, schande.' Ondertussen heb ik dan alle tijd om de zes miljoen die ik anderhalf jaar geleden al ontvangen heb, om die heel erg rustig ergens te parkeren."
"Dit was trouwens een opzetje van mijn advocaat," gaat hij verder. "Die zegt: 'Je moet gewoon wat rauw vlees voor de wolven gooien. Dan storten zij zich daarop en hebben wij alle tijd om het echte werk te regelen'."
"Ja, zo werkt het. En trouwens, ik word nooit gepakt," stelt de nep-Van Dissel daarop. "Ik zal nooit echt gepakt worden. Want als ik gepakt word, dat geef ik u op een briefje, dan neem ik héél veel mensen met me mee. Want er is 5,2 miljard weg. Daar weet ik heel veel van. Die Sywert van Lienden is ook lokaas. Dat is een kleine vis. Waar jullie je helemaal op stukbijten."
"Maar de grote jongens hebben het achter de schermen al lang geregeld."
"Jullie hebben geen idee. Die hele coronashit, die hele OMT-shit. Jullie hebben geen idee. Ik ben Jaap van Dissel, remember that name," sluit Van Houts zijn video af.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Er is publiekelijk nog niet 100% bewezen dat het verhaal van Yves Gijrath en Erik de Vlieger klopt, maar volgens beide heren zijn 'serieuze journalisten' er nu opgedoken. De twee podcasters stellen namelijk dat ze bankafschriften hebben die aantonen dat Van Dissel in 2020 letterlijk 750.000 euro kreeg van de stichting... wat natuurlijk bijzonder zorgwekkend is als dat het geval is. Gideon van Meijeren van FVD noemde dat al niet slechts corrupt, maar "corrupt tot op het bot."
UPDATE
Yves Gijrath en Erik de Vlieger hebben hun "insinuaties" aan het adres van Jaap van Dissel ingetrokken. Ze zeggen dat ze vrijwel zeker "bezwendeld" zijn. Dat hij niet corrupt is, en dat hun statement dat hij mogelijk 750.000 euro heeft gekregen van de Stichting niet waar is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten