LOL! PvdA geeft toe: 'Effect van ons prijsplafond-plan weten we niet. Maar symbolisch heel belangrijk!'

LOL! PvdA geeft toe: 'Effect van ons prijsplafond-plan weten we niet. Maar symbolisch heel belangrijk!'

Politieksep 08, 10:25
Mohammed Chahim van de PvdA kwam vandaag langs bij NPO Radio 1 om daar te vertellen over het achterlijke plan van de PvdA en GroenLinks om een prijsplafond in te stellen voor energie - met name voor gas. Alleen moest hij toegeven dat hij helemaal niet weet wat het effect van dat plan is. Het kan "heel klein" zijn. Maar het is symbolisch zogenaamd wél van wereldbelang.
Bij NPO Radio 1 hadden ze zowaar een kritische vraag over het plan van Attje Kuiken (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) om een prijsplafond in te stellen voor gas. Want, citeerde de presentatrice een expert, "de meeste mensen hebben er niets aan. Het prijsplafond is al doorbroken." Het gewenste effect wordt dus gewoon niet bereikt.
Nou, zei Chahim, dat is heus niet zo. Er komt heus een effect. Hoe groot? Nou, dat weet hij niet. Dat zou best weleens klein kunnen zijn. Maar het is symbolisch superbelangrijk!
"We hebben een pakket aan maatregelen," aldus Chahim, "het is niet alleen deze maatregel."
Oh oke, nou heel indrukwekkend. Maar we willen het over dit plafond hebben. "Is dat alleen symbolisch?" werd Chahim gevraagd.
"Zeker niet. Omdat je aan de ene kant wil je de prijs van elektriciteit verlagen. Ook daar moet wat mij betreft het plafond komen. Maar je wilt ook iets doen met de prijs van gas," ging hij verder.
"Ik denk dat als het lukt, dat als je duidelijk gaat zeggen als Europa, we gaan gezamenlijk inkopen en we bieden een maximale prijs, ja, dat moet effect hebben. Misschien klein. We weten niet hoe groot dat effect zal zijn."
"Symbolisch is het in ieder geval heel belangrijk," oreerde hij daarop. "Het zal dus wel de gasmarkten doen ontspannen."
"Hoopt u," was het juiste antwoord daarop van de presentatrice. Want inderdaad, dat hoopt Chahim. Er is weinig reden om aan te nemen dat dit daadwerkelijk ook zo ís.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Nou moet je je voorstellen dat de PvdA zogenaamd dus een "oppositiepartij" is. Die partij komt vervolgens met een "plan" om "mensen te helpen," dat in de praktijk zero - of bijna zero - impact gaat hebben op de prijsstijgingen... en dat dus niets doet om Nederlanders te helpen deze moeilijke tijd financieel te overleven. Het is "symbolisch" bedoeld allemaal; een poging om mensen het gevoel te geven dat er iets gebeurt, terwijl dat helemaal niet het geval is.
De Nederlandse politiek is dood- en doodziek. Dat hele partijkartel moet worden opgerold als we dit land nog willen redden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten