EU-dictator Ursula von der Leyen: 'We willen een verplicht doel voor lidstaten om elektriciteit te verminderen in piekuren'

EUsep 07 2022, 13:05
Op woensdag 7 september heeft de 'president' van de Europese Commissie, de Duitse Ursula von der Leyen, bekendgemaakt dat de EU met "verplichte doelen komt om het energieverbruik te reduceren in piekuren." Het doel is dan om "de curve vlakker te maken."
Dit is volgens Von der Leyen nodig omdat de prijzen tijdens de piekuren óók hoger zijn. Als er minder verbruikt wordt tijdens de piekuren, en de piekuren dus eigenlijk verdwijnen, nou, dan wordt het allemaal minder duur. Ofzo.
"Dit wat duur is; in die piekuren komt het dure gas op de markt. Dus wat we moeten doen is de curve afvlakken en piekuren voorkomen. Daarom stellen wij een verplicht doel voor, voor de vermindering van elektriciteit in piekuren. En we zullen heel nauw samenwerken met lidstaten om dit doel te bereiken," aldus Von der Leyen.
Nou zijn er natuurlijk een paar problemen. Ten eerste: waar haalt de Europese Unie de euvele moed vandaan om dit soort verplichtingen af te kondigen voor lidstaten? Niemand in de lidstaten zelf heeft ooit ook maar gestemd om deze bevoegdheden aan Brussel te geven.
Ten tweede, en dat is nog veel belangrijker, waar haalt een overheid in het algemeen deze autoritaire bevoegdheid vandaan? Een overheid die 'verplichte doelen' stelt qua energieverbruik en dus mensen gaat dwingen op bepaalde momenten niet of minder energie te verbruiken? Dat is zo dictatoriaal.. in de oude Sovjet-Unie en dat Nazi-ding konden de dictators alleen maar drómen van zoveel zeggenschap over het leven van de mensen. Het moge duidelijk zijn dat de Duitser Von der Leyen denkt: 'Dat kan ik beter.' Maar damn.
En dan nog iets. In de winter zijn de "piekuren" tussen 6 uur en 9 uur 's morgens... en 's avonds ergens tussen 17:00 uur en 21:00 uur of daaromtrent. Hoe gaan we daar in godsnaam verandering in teweegbrengen? Gewoon maar even geen lichten aandoen? Geen tv kijken meer? Computers uit? Voor je uitstaren in het donker (want in de winter is het dan natuurlijk donker) of op z'n best wat kaarsen branden?
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
We leven in totaal geschifte tijden. En ik denk dat we er ernstig rekening mee moeten houden dat we in de winter gewoon situaties krijgen waarin er zogenaamd geen elektriciteit of gas "is," en dat we dus op die wijze verplicht worden 'te verminderen in piekuren.'
Als je nu nog denkt dat het overdreven is om het Grote Europese Project stiekem de EUSSR te noemen, nou, dan ben je wat mij betreft echt hopeloos verloren. Deze zotten willen de totale controle over ons dagelijks leven en gebruiken nepcrisis na nepcrisis na nepcrisis (of gecreëerde crisis) om hun wil aan ons op te leggen.
Oh, tenslotte. Let even op dat gebruik van "to flatten the curve." Dat is precies wat steeds gezegd werd in de coronacrisis. Toen moesten we daarom... lockdowns accepteren. Om de pieken in ziekenhuisopnames tegen te gaan. In het Engels zeiden ze dan steeds: To flatten the curve. En nu doen ze dus precies hetzelfde met de energiecrisis. Apart he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten