PaulCliteur

-Paul Cliteur- Het spijbelen van Rob Jetten bij de Algemene Politieke Beschouwingen is veel consistenter dan u denkt

Opiniesep 07 2022, 13:24
“In de Tweede Kamer klinkt kritiek op de afmelding van D66-minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) voor de Algemene Politieke Beschouwingen na Prinsjesdag. Jetten geeft de voorkeur aan het bijwonen van een energiecongres in het Amerikaanse Pittsburgh”, schrijft De Telegraaf.
Jetten had zich gewoon per brief afgemeld. Hij kon “helaas niet aanwezig” zijn. Hij moest naar het Global Clean Energy Forum in Pittsburgh. Daar wordt gesproken over “belangrijke onderwerpen”, aldus Jetten, zoals “waterstof, bio-energie en transport”. En wel “op ministerieel niveau”. Dus dat was belangrijker dan de Algemene Politieke Beschouwingen na Prinsjesdag.
Anderen vallen nu over Jetten heen. Hoe kan hij verstek laten gaan bij zo’n belangrijke gebeurtenis binnen de nationale politiek als de Algemene Politieke Beschouwingen?
Goede vraag, maar ook het antwoord ligt voor de hand: omdat Jetten’s loyaliteit helemaal niet in Nederland ligt. Niet bij de nationale politiek. Niet bij de Nederlandse energierekening van tante Sjaan die verdrievoudigt deze winter, maar – om maar eens iets te noemen - bij de internationale LBGTQ-gemeenschap. Of bij internationale congressen of fora waar afspraken worden gemaakt die hij vervolgens aan ons komt mededelen op het moment dat daar consensus is bereikt.
Je kunt veel van Jetten zeggen, maar niet dat hij geheimzinnig opereert. Dit is de wereldbeschouwing van D66. Het is de mind-set van de anywheres, niet van de somewheres. Nederland moet verdwijnen. Opgaan in “Europa”. En vandaar liefst nog verder: een wereldregering.
Minister Ollongren (D66) zit ook liever in de Oekraïne om daar beloftes te doen over Nederlandse wapenhulp en zij komt die beloftes pas daarna toelichten in het parlement. Als dat al nodig is. Want liefst niet natuurlijk. Liefst ben je schoolziek als je je moet verantwoorden in het parlement.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Minister Kaag zelfde verhaal. Deze mensen houden gewoon helemaal niet van Nederland. Hebben ze niets mee. Vinden ze muffig, dom, tokkieachtig, spruitjesgeur, dom-nationalistisch, rechts-extremistisch – zij zijn ons voorbij gestreefd.
Wij moeten minister Jetten dankbaar zijn dat hij zijn kaarten zo duidelijk op tafel legt. En bedenk: “c’est un axiome capital aussi sûr qu’un axiome de mathématique, que toute nation a le gouvernement qu’elle mérite” (Maistre, Joseph de, Correspondance Diplomatique, 1811-1817, recueilli et publiée par Albert Blanc, Tome Second, Michel Lévy Frères, Libraires-Éditeurs, Paris 1860, p. 196).
Paul Cliteur is coauteur en mederedacteur van Westerse schuld: mythe of realiteit? (2022): https://ap.lc/caMuo
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten