-Paul Cliteur- Het spijbelen van Rob Jetten bij de Algemene Politieke Beschouwingen is veel consistenter dan u denkt

-Paul Cliteur- Het spijbelen van Rob Jetten bij de Algemene Politieke Beschouwingen is veel consistenter dan u denkt

Foto: Paul Cliteur / Bron: Niels Wenstedt

“In de Tweede Kamer klinkt kritiek op de afmelding van D66-minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) voor de Algemene Politieke Beschouwingen na Prinsjesdag. Jetten geeft de voorkeur aan het bijwonen van een energiecongres in het Amerikaanse Pittsburgh”, schrijft De Telegraaf.

Jetten had zich gewoon per brief afgemeld. Hij kon “helaas niet aanwezig” zijn. Hij moest naar het Global Clean Energy Forum in Pittsburgh. Daar wordt gesproken over “belangrijke onderwerpen”, aldus Jetten, zoals “waterstof, bio-energie en transport”. En wel “op ministerieel niveau”. Dus dat was belangrijker dan de Algemene Politieke Beschouwingen na Prinsjesdag.

Anderen vallen nu over Jetten heen. Hoe kan hij verstek laten gaan bij zo’n belangrijke gebeurtenis binnen de nationale politiek als de Algemene Politieke Beschouwingen?

Goede vraag, maar ook het antwoord ligt voor de hand: omdat Jetten’s loyaliteit helemaal niet in Nederland ligt. Niet bij de nationale politiek. Niet bij de Nederlandse energierekening van tante Sjaan die verdrievoudigt deze winter, maar – om maar eens iets te noemen - bij de internationale LBGTQ-gemeenschap. Of bij internationale congressen of fora waar afspraken worden gemaakt die hij vervolgens aan ons komt mededelen op het moment dat daar consensus is bereikt.

Je kunt veel van Jetten zeggen, maar niet dat hij geheimzinnig opereert. Dit is de wereldbeschouwing van D66. Het is de mind-set van de anywheres, niet van de somewheres. Nederland moet verdwijnen. Opgaan in “Europa”. En vandaar liefst nog verder: een wereldregering.

Minister Ollongren (D66) zit ook liever in de Oekraïne om daar beloftes te doen over Nederlandse wapenhulp en zij komt die beloftes pas daarna toelichten in het parlement. Als dat al nodig is. Want liefst niet natuurlijk. Liefst ben je schoolziek als je je moet verantwoorden in het parlement.

(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Minister Kaag zelfde verhaal. Deze mensen houden gewoon helemaal niet van Nederland. Hebben ze niets mee. Vinden ze muffig, dom, tokkieachtig, spruitjesgeur, dom-nationalistisch, rechts-extremistisch – zij zijn ons voorbij gestreefd.

Wij moeten minister Jetten dankbaar zijn dat hij zijn kaarten zo duidelijk op tafel legt. En bedenk: “c’est un axiome capital aussi sûr qu’un axiome de mathématique, que toute nation a le gouvernement qu’elle mérite” (Maistre, Joseph de, Correspondance Diplomatique, 1811-1817, recueilli et publiée par Albert Blanc, Tome Second, Michel Lévy Frères, Libraires-Éditeurs, Paris 1860, p. 196).

Paul Cliteur is coauteur en mederedacteur van Westerse schuld: mythe of realiteit? (2022): https://ap.lc/caMuo

-Paul Cliteur- Het spijbelen van Rob Jetten bij de Algemene Politieke Beschouwingen is veel consistenter dan u denkt
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties