Koningin Máxima begeeft zich op glad ijs door zich in politieke aangelegenheden te mengen

Koningin Máxima begeeft zich op glad ijs door zich in politieke aangelegenheden te mengen

Koningin Máxima is voor een werkbezoek in de VS. Zij bezoekt daar de staten Californië en Texas. Ze bezoekt in San Francisco de Berkeley University waar Nederlands wordt onderwezen. De koningin heeft ook een ontmoeting gehad met Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten. Deze ontmoeting ligt politiek gevoelig.

In onze grondwet ligt vastgelegd dat de Oranjes zich niet met politieke aangelegenheden mogen bemoeien. Dan is het toch vreemd om het volgende te lezen in de Telegraaf; Het gesprek met Nancy Pelosi gaat onder meer over de oorlog in Oekraïne. Dus onze koningin gaat met de Democraat Pelosi in gesprek over de oorlog in Oekraïne.

Dit valt niet goed te rijmen met wat er in de grondwet staat. Het is een ministeriele verantwoordelijkheid om politieke standpunten in te nemen. Het koninklijk huis hoort te allen tijden politiek neutraal te zijn. Anders had Koning Willem-Alexander zich veel duidelijker uitgelaten wat hij van de totalitaire coronamaatregelen vond. Aan zijn gedragingen in coronatijd konden we aflezen dat hij de coronamaatregelen afkeurde.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Er zijn al een langere tijd vraagtekens over de politieke invloed van de Oranjes. Koningin Máxima is ook zeer actief voor de VN en zij laat zich fotograferen bij een WEF bijeenkomst in Davos.

Je kunt je daarom afvragen wat de koningin nog meer heeft besproken met de kwaadaardige Nancy Pelosi. Het zal niet alleen over Oekraïne zijn gegaan. Waarschijnlijk ging het ook niet over de gezondheidstoestand van president Joe Biden. Deze kwestie is echt iets om Kamervragen over te stellen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer