Tjeerd de Groot (D66): "Oplossing voor minder stikstofuitstoot? Minder vee"

Tjeerd de Groot (D66): "Oplossing voor minder stikstofuitstoot? Minder vee"

Politieksep 07, 20:30
Hoewel coalitiepartijen het CDA en de VVD de druk op boeren een beetje willen verminderen wakkert D66 het vuurtje juist lekker aan. Want, zegt Kamerlid Tjeerd de Groot, er is één heel effectieve wijze om de stikstofuitstoot te verminderen: minder vee. Gedwongen.
Het is eigenlijk te triest dat een partij met 'Democraten' in de naam uit dictatoriale tirannen bestaat, maar het is toch echt zo. Want D66'er Tjeerd de Groot blijft boeren aanvallen en eisen dat ze hun bedrijfsvoering veranderen. Ze moeten gaan werken met minder vee. Zo snel mogelijk. Want meneer denkt dat dit de 'stikstofuitstoot' vermindert, wat tegenwoordig opeens 'volksvijand nummer één' is.
"In NL leven 81 miljoen dieren in een megastal," stelt De Groot vervolgens. "D66 wil een einde aan de intensieve veehouderij."
Want, beweert hij met droge ogen, het gaat "heel slecht" met de natuur. En trouwens, "kinderen krijgen astma door vervuilde lucht, in Europa is ons water er het slechtst aan toe en het aantal wilde dieren is gehalveerd.
"Reden? Nederland stoot teveel stikstof uit. 61% van de uitstoot komt van de landbouw."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Deze gestoorde stalinist geeft boeren dus letterlijk er de schuld van dat er kinderen met astma zijn. Boeren. Die vee houden zodat wij voedsel hebben. Die boeren. Niet de luchtvaart. Niet de autobedrijven. Niet grote industriële bedrijven die de hele lucht om hen heen zichtbaar vervuilen. Nee, de boeren. Die zijn de boosdoeners.
D66 is een heel, heel enge partij, met héle enge mannetjes en vrouwtjes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten