Screen Shot 2022 08 19 at 110927

-Interview Thierry Baudet- "Binnenkort komt de Nederlandse vertaling van het boek van Robert Kennedy over 'De gevaarlijkste dr. op aarde'"

Binnenlandsep 08 2022, 17:00
De Dagelijkse Standaard sprak met Thierry Baudet over de Amerikaanse uitgave van zijn nationale bestseller Het Coronabedrog, over de werkzaamheden van zijn uitgeverij Amsterdam Books, en over het boek van Robert Kennedy Jr. - over Dr. Anthony Fauci - dat binnenkort in het Nederlands verschijnt.
Het is me opgevallen dat je behoorlijk actief bent met je uitgeverij, Amsterdam Books. Want onlangs had je groot nieuws. Wat was dat nieuws precies?
Inderdaad! Amsterdam Books heeft deze zomer een filiaal geopend in Beverly Hills. We gaan dus de Amerikaanse markt op! Als eerste verschijnt daar nu de Engelstalige versie van mijn Nederlandse bestseller Het Coronabedrog. Het heet The Covid ConspiracySteve Bannon heeft een prachtig voorwoord geschreven. We denken dat er een grote markt bestaat voor dit boek in de Verenigde Staten.
Jullie zijn sowieso flink bezig met Amsterdam Books en het uitgeven van boeken. Wat is de bedoeling precies? Willen jullie echt volledig internationaal gaan of blijft het voorlopig bij een Engelstalige versie van jouw book - wat trouwens ook al een geweldige ontwikkeling op zich is?
Nee we willen écht de internationale markt gaan veroveren. Nederland is een uniek land en het gedachtegoed van FVD vind je nergens in de wereld terug. Daar willen we meer mee gaan doen. Dus binnenkort verschijnen ook andere Engelstalige boeken - bijvoorbeeld de messcherpe analyse door John Laughland van de situatie in Oekraïne.
Denk je dat het mogelijk is om een echte internationale coalitie op te bouwen van gelijkgestemden? En hoe zou jij zo'n coalitie dan eigenlijk noemen? Is dat een Traditionalistische coalitie? Of zie je het meer als een nationaal-populistische stroming?
Goeie vraag. Dat zo’n coalitie te vormen is weet ik zeker. Dat het noodzakelijk is, ook. Maar hoe we het gaan noemen? Kijk, ik denk dat wat ons nu in eerste instantie bindt, het verzet is tegen de Great Reset - met alles wat daarbij hoort. Dus wij willen soevereiniteit, kleinschaligheid, behoud van traditionele cultuur inderdaad maar ook: privacy, cash geld en geen regime change oorlogen meer.
Jullie hebben zelf de Néderlandse vertaling uitgegeven van een boek over John McAfee, De John McAfee Tapes. Onlangs retweette je een verhaal van een ex van McAfee die denkt dat hij zijn dood in scene heeft gezet en stiekem in Texas woont. Ik geloof daar niets van, maar vindt het wel tekenend voor het knotsgekke - maar ook bigger than life - leven dat hij heeft gehad. Wat vind jij daarvan?
John McAfee was een absoluut fascinerend figuur. Dat boek vond ik schitterend. Ik ben supertrots dat we het hebben uitgegeven en de reacties van lezers zijn laaiend. Maar of hij nu nog leeft…ik denk er net zo over als jij. Het lijkt me bijzonder onwaarschijnlijk. Aan de andere kant: als iémand zijn eigen dood zou kunnen faken, zou het John McAfee zijn.
Zeer binnenkort komen jullie met de vertaling van Robert Kennedy Jr's boek over Dr. Anthony Fauci, hun Jaap van Dissel zeg maar. Het heet in het Nederlands, De gevaarlijkste Dr. op aarde. Dit boek is in Amerika een absolute bestseller met miljoenen verkochte exemplaren. In Nederland is het dus nog niet uit. Wat verwacht je ervan, wat staat er eigenlijk in, en wat vind jij ervan dat de kritiek die geuit wordt op Fauci vaak één op één van toepassing is op onze eigen Van Dissel en Ab Osterhaus?
Het boek is inderdaad de grootste wereldwijde bestseller sinds 50 tinten grijs. Het fileert de corrupte wereld van Big Farma en laat zien hoe corona een hoax was en er miljoenen, miljarden aan zijn verdiend. Ik hoop dat het ook in Nederland een publiek zal vinden en dat bij meer mensen de ogen open zullen gaan over de ware aard van wat er de afgelopen twee jaar is gebeurd.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Wanneer komt het boek van Paul Elstak? Daar werd maanden geleden al wat over gezegd, en ik kijk er echt naar uit om het te lezen. Zit het in de pijplijn?
Het is bijna af! Verschijnt waarschijnlijk eerste week van november!
Tenslotte, jij bent erg nauw betrokken bij de uitgeverij, je bent er zelfs de drijvende kracht achter, inclusief het begeleiden van auteurs. Hoe combineer je dat in vredesnaam met je rol als partijleider en als Kamerlid?
Alles wat je doet uit passie kost geen energie maar levert energie op. Ik doe dit echt vanuit een intrinsieke motivatie. We geven boeken uit waar we in gelóven. Dus avonduren en weekends. Maar ik doe het met zóveel plezier!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten