De boel staat op ploffen: anonieme minister klaagt over 'onveilige werksfeer' in kabinet met ministers die elkaar afvallen

De boel staat op ploffen: anonieme minister klaagt over 'onveilige werksfeer' in kabinet met ministers die elkaar afvallen

Er is nu echt gedonder in het kabinet. Er is namelijk een minister die - anoniem, natuurlijk, want zo lafhartig is deze persoon dan weer wel - klaagt dat er een "onveilige werksfeer" in het kabinet heerst. We gaan geen namen noemen over wie de klaagster waarschijnlijk is (Christianne van der Wal of Sigrid Kaag). Nee. Wat we wel gaan doen? Hier van genieten. Pak de popcorn er maar bij.

De Telegraaf - wat toch altijd de steun en toeverlaat is van Mark Rutte - luidt vandaag de noodklok over het kabinet. De sfeer is namelijk totaal verpest. Of, beter gezegd: ze vechten elkaar de tent uit.

"Een onveilige werksfeer," constateert een anonieme minister die wel steen en been wil klagen over andere bewindsleden, maar die dat niet met naam en toenaam durft te doen.

Volgens Kaag of Boerenophitser Van der Wal deze minister is die "onveilige werksituatie" het gevolg ervan dat "men elkaar vanuit de coalitie en het kabinet publiekelijk afvalt."

"Het is geen team dat voor elkaar staat en rugdekking geeft als het moeilijk wordt," huilt deze persoon tegen Rutte's huisblad (wat je doet denken dat het een VVD'er is; Kaag zou immers toch eerder voor het AD of de Volkskrant gaan, nietwaar?.

Ja, wat vreselijk zeg. Jongejonge. Je zult er maar aan moeten. Dit zou je maar overkomen. Zomaar wat harde debatten in de Kamer en in de ministerraad. Nou, nou, dat hakt er wel in.

Dan hebben die arme sloebers in Nederland die hun energierekening niet meer kunnen betalen niets om over te klagen. Wat een zeurpieten zijn dat zeg. Je rekening niet betalen, geen kleren kunnen kopen voor je kind, en zelfs worstelen om boodschappen te halen.

Niet zo aanstellen, jongens. Want weet je wie het pas echt zwaar heeft? Deze minister. Die voelt zich namelijk "onveilig."

(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

En weet je wat het echte trieste is? Als je het verhaal in De Telegraaf leest valt het je niet alleen op dat de krant zo snel even het standpunt van de VVD doorspeelt aan kiezers, maar de krant ook nog daadwerkelijk denkt dat we medelijden hebben met het politieke tuig dat ons land om zeep helpt.

Ja, wij zitten thuis en denken echt bij ons zelf: "Jeetje, wat hebben ze het toch zwaar in Den Haag zeg. Nou, ik hoop dat ze snel een akkoord met elkaar sluiten. Wij betalen de rekening wel. Als zij zich maar op hun gemak voelen daar in de ministerraad."

Toch?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties