2349283746 7ed48c9423 c

De DDS Podcast: Westerse hypocrisie vanwege Darya Doegina, Wopke Hoekstra staat op, en ... Rutte is walgelijk

Buitenlandaug 26 2022, 13:29
Een nieuw politiek seizoen, een nieuwe aflevering van de DDS Podcast. Jawel, je leest het goed: de DDS Podcast is terug. Ondergetekende had het wat lastig door een afgebroken kies, maar hij deed zijn best. Want ja, er was heel veel om over te praten.
Het eerste onderwerp dat behandeld werd: de lafhartige moordaanslag op Darya Doegina. Daarbij reageerde ik ook een beetje op de vraag: wat gelooft Aleksandr Doegin nou eigenlijk? En, trouwens, wat zegt het over het Westen dat er zo 'schouder ophalend' gereageerd werd op de moord op Doegina?
Er is ook iets gaande in Letland. In dat land heeft de walgelijke president aangekondigd dat etnische Russen "geïsoleerd" moeten worden als ze het "anti-Russische beleid van Riga niet steunen." Het is wanstaltig wangedrag. En weer is de EU stil. De hypocrisie is stui-tend. World War II, anyone?
En dan was Paul Cliteur er ook nog. Onze eigen columnist pakte Mark Rutte hard aan omdat die FVD'er Ralf Dekker niet netjes feliciteerde na zijn maidenspeech in de Tweede Kamer.
Tenslotte kort nog even iets over Wopke Hoekstra. Want Hoekstra wordt door de regeringscoalitie en GroenLinks / PvdA weggezet als een soort verrader. Maar dat is oneerlijk. De man werd namelijk eerst met een mes in de rug gestoken door VVD-minister Christianne van der Wal. Pas toen dat gebeurde én lokale CDA'ers gek werden kwam hij in actie.
Luister hier naar de DDS Podcast op Spotify. En laat me even weten wat je van m'n nieuwe microfoon vindt. Moet het geluid harder of zachter? Was ik goed te horen of niet?
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
We hopen zoals altijd dat onze lezers óók genieten van de podcast. En goed nieuws: we komen binnenkort met een twééde podcast, in elkaar gezet door een ándere DDS'er. We breiden dus uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten