Screen Shot 2022 08 26 at 123206

Paul Cliteur (DDS) pakt "onwaardige" Mark Rutte aan: schandalig dat hij Ralf Dekker (FVD) de hand niet schudde naar maidenspeech

Politiekaug 26 2022, 11:31
Onze eigen columnist Paul Cliteur mocht langskomen bij Ongehoord Nieuws van Omroep ON! om daar te reageren op het door ons gebrachte nieuws dat het hele partijkartel weigerde om de hand te schudden van Ralf Dekker (FVD), nadat die zijn maidenspeech had gegeven. Het viel Cliteur met name tegen van premier Rutte (VVD) dat die dat niet deed. Zulks gedrag is een minister-president onwaardig, aldus de onlangs gepensioneerde hoogleraar.
Als Paul Cliteur langskomt bij de NPO weet je zeker dat je wat interessante opmerkingen krijgt, en dat klopt. Want hij en Flavio van BlcBx reageerden graag even op het nieuws van... nou ja, van óns (dank je Arlette Ariani en Raisa Blommestijn, dat wordt bijzonder gewaardeerd), dat het hele partijkartel - van PvdA tot GroenLinks tot VVD tot D66 - Ralf Dekker de hand niet schudde toen het tijdelijke Kamerlid van FVD zijn maidenspeech in de Tweede Kamer gaf.
Zo'n maidenspeech wordt in de politiek gezien als ontzettend belangrijk voor ieder Kamerlid. Het is echt een momentje: het is je eerste grote politieke daad als volksvertegenwoordiger, wat ooit natuurlijk een respectabel ambt was.
Cliteur vond het dan ook belachelijk dat het kartel Dekker zo behandelde. Flavio vond dat Dekker de situatie zelf ook wat creëerde door niet duidelijk met uitgestoken hand klaar te staan. Cliteur was het daar natuurlijk mee oneens. "Hoe kan hij dat nou zeggen?" aldus onze columnist. "Nee, die man is heel beleefd. Hij heeft een hele mooie rede gehouden [...] was een geweldig verhaal, vond ik, het is ook een heel beschaafde man, dus hij laat even het initiatief om die hand uit te steken aan de andere partij. Dat vond ik eigenlijk óók heel erg beleefd."
"Kijk ik begrijp dat mensen zó doen," zei Cliteur terwijl hij met zijn hand een soort powersymbool deed, een schouderklop, en andere vriendelijke gebaren. "Maar dan moet je het ook consequent doen. Maar als een premier allemaal handen schudt en nu, bij de maidenspeech van Dekker het bij een knikje laat, nou, dat is echt onwaardig gedrag. En daar lijkt het wel een beetje op.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Zo is het natuurlijk maar net. Wat Rutte en al die andere kartelianen deden was overduidelijk een belediging aan het adres van Dekker en eigenlijk aan dat van heel FVD (en de kiezers van die partij). Ik bedoel maar: even daarvoor stond Rutte nog heel blij de hand te schudden van Volodyr Zelensky, in Oekraïne.
Overigens even een 'dank je' aan de producenten en presentatrices van Ongehoord Nederland. Wij noemen het programma zo vaak als we kunnen omdat we het een geweldig project vinden, maar het is goed om te zien dat zij óns ook noemen. Wij van rechts kunnen alleen wat bereiken als we elkaar verstérken in plaats van dat we elkaar aanvallen, bekritiseren, en afvallen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten