Dekker

Filmpje! Net beëdigd FVD-Kamerlid Ralf Dekker houdt maidenspeech tijdens debat over kabinetscrisis

Politiekaug 23 2022, 18:00
Op de dag van zijn beëdiging als Kamerlid houdt FVD'er Ralf Dekker zijn maidenspeech tijdens het debat over de kabinetscrisis.
Dekker vervangt FVD-Kamerlid Simone Kerseboom, die met zwangerschapsverlof is. Hij creëert direct een uniek moment in de Tweede Kamer, namelijk dat hij zijn maidenspeech op de dag van zijn beëdiging houdt.
Volgens onze eigen Michael van der Galiën zou Dekker het wel eens heel goed kunnen gaan doen, vooral als het aankomt op het vertolken van het FVD-geluid.

Mooie speech van Ralf. Die gaat heel veel mensen aanspreken met die rustige, Nederlandse stijl. Ik ben ‘n firebrand, maar ik weet dat dit ‘t in de politiek in ons land beter doet. Dit gaan heel veel mensen prettig vinden & gaat ze doen verzuchten: waarom zit hij niet in de Kamer?

Forum voor Democratie
Forum voor Democratie
@fvdemocratie

UNIEK: op de dag van zijn beëdiging als Kamerlid houdt #FVD’er @ralfdkkr zijn maidenspeech tijdens het #debat over de #kabinetscrisis. Bekijk zijn bijdrage hier ⤵️

21
Reply
Al in de eerste minuut van zijn speech stipt hij op rustige toon precies het grote probleem aan van dit kabinet. Zij blijven steevast uitgaan van de papieren werkelijkheid en klampen zich krampachtig vast aan afspraken en verdragen die niet bestand zijn tegen de grillen van de huidige realiteit. Daar valt ook weinig tegenin te brengen, want hoe anders is het mogelijk dat er ruim 25 miljard euro gereserveerd blijft voor klimaatplannen, terwijl misschien wel miljoenen huishoudens komende winter financieel in de problemen komen?
In iets meer dan zeven minuten tijd schetst Dekker op zeer heldere wijze welke crises dit land kent. Zou je iemand in sneltreinvaart op de hoogte willen brengen van wat er allemaal in dit land (en de Europese Unie) speelt en hoe dat zover heeft kunnen komen, dan kun je deze speech laten zien.
Of hij op alle door hem genoemde punten gelijk heeft, valt nog maar te bezien. Daar gaat zijn speech ook niet echt over. Belangrijker is dat er weer daadwerkelijke discussie komt over onderwerpen waar taboes op heersen. De aanpak van de coronacrisis, het effect (en nut) van klimaatbeleid, de energietransitie en onze houding tegenover Rusland en de oorlog in Oekraïne. Momenteel komt men niet verder dan 'laat je prikken', 'we moeten de wereld redden' en 'Rusland is slecht, Oekraïne is goed'. Alleen op het punt van de energietransitie heeft het kabinet ietsje bewogen, omdat het écht niet anders kon.
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En hoewel Ralf Dekker eigenlijk een uitgestoken hand richting de kartelpartijen gaf op het punt van de discussie weer aangaan, werd dat niet goed ontvangen. Na zijn speech gaf bijna niemand van de coalitiepartijen of het kabinet hem een hand. Iets dat BBB-leider Caroline van der Plas ze zeer kwalijk nam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten