3772273591 d4f86de9cb c

Kabinet kan weer een weekje vooruit: Asielschip met 1000 opvangplekken kan aanmeren in Velsen

Politiekaug 23 2022, 17:00
Cruiseschip Silja Europa kan toch aanmeren aan de kade in Velsen-Noord. Het cruiseschip biedt onderdak aan maar liefst 1000 asielzoekers en zou op piekdagen zelfs kunnen worden uitgebreid met 200 extra opvangplekken, voor 1.200 in totaal.
De boot zou eigenlijk al in juli aanmeren, maar de kade was niet sterk genoeg volgens Rijkswaterstaat. De boel kan echter wel worden verbouwd en daarna kan het schip wel aanmeren. Maar het doel was aanvankelijk om per 1 september te beginnen met de opvang en die datum blijkt nu dus niet te kunnen worden gehaald.
In Velsen-Noord is natuurlijk veel weerstand tegen de komst van zo'n joekel van een schip. Het dorp heeft slechts 5.300 inwoners en krijgt er straks misschien wel 1.200 asielzoekers bij!
Maar goed, met dit cruiseschip kan het kabinet wel weer een week of twee vooruit en dat beschouwen ze dan als winst. De weken daarna is er echter wéér een cruiseschip aan opvangplekken nodig, want anders blijft de situatie in Ter Apel onveranderd. Ach ja, dat zien we dan wel weer!
Het college van burgemeester en wethouders van Velsen-Noord durft ook nog te beweren dat de zorg voor asielzoekers niet ten koste zal gaan van die voor de inwoners (via de NOS). Het COA regelt namelijk contracten met huisartsen, apotheken en tandartsen (zelfs een buslijn!), die niet ten koste zouden gaan van de zorgcapaciteit in Velsen-Noord. Yeah right...
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En zo kwakkelt het kabinet vrolijk door. Dorpjes worden gewoon geconfronteerd met ineens 10 à 20 procent extra (tijdelijke) inwoners. We hebben in het verleden al gezien dat dit misging, maar het kabinet blijft gewoon wegkijken. Op papier kan het, dus dat is voldoende.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten