asielzoekers

Kabinet in blinde paniek: 'Nog eens 5600 extra crisisnoodopvangplekken voor asielzoekers nodig'

Politiekaug 09 2022, 15:00
Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) heeft alle 25 veiligheidsregio's gevraagd om nog eens 225 extra crisisnoodopvangplekken te regelen. Dat zijn er in totaal 5600 meer dan de eerder afgesproken 5500 crisisplekken.
In de realiteit is dit asielbeleid van het kabinet volstrekt onhoudbaar en ook op papier staan alle seinen op rood, maar het kabinet komt maar niet verder dan kortetermijnoplossingen, zelfs als ze totaal niet meer werken. Het piept en kraakt aan alle kanten, maar de veiligheidsregio's vinden vast nog wel 5600 (!!!) crisisopvangplekken.
Het kabinet wil nu dat niet gebruikte opvangplekken voor Oekraïners nu worden gebruikt voor de opvang van asielzoekers. Ter Apel is namelijk overvol en de oplossingen om dat te verlichten lopen niet, meldt De Telegraaf. Ook de gemaakte afspraak om versneld 7500 statushouders vanuit asielzoekerscentra (azc) uit te plaatsen naar een reguliere woning, "loopt totaal niet", aldus een woordvoerder van de staatssecretaris. Zo’n 15.000 statushouders verblijven nu op een azc, terwijl ze recht hebben op een woonruimte. Maar ja, stikstofproblematiek belemmert de bouw van huizen, dus is daar ook geen (toch al onwenselijke) oplossing voor.
Veiligheidsregio's vroegen Van der Burg om een structurele oplossing. De staatssecretaris zegt dat daar aan gewerkt wordt, maar blijkt een wettelijke verplichting voor gemeenten om asielzoekers op te vangen óók als een structurele oplossing te zien.
Het is werkelijk te belachelijk voor woorden wat hier gebeurt. Het gaat hier niet eens meer om 'dweilen met de kraan open' maar om een kabinet dat actief de druk op de kraan verhoogt en met man en macht volle emmers water in de badkamer leeggiet.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
En het kabinet beweert wel dat het druk bezig is met (weer) een 'structurele oplossing' voor het aanpakken van de overlast en instroom van kansarme asielzoekers, maar concrete maatregelen worden niet genoemd. Zolang het kabinet geen afspraken maakt over de terugkeer van de 'veiligelanders', kun je er zeker van zijn dat er helemaal niets gebeurt. Behalve het probleem nóg erger maken, dat gebeurt dan weer wel...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten