9758009243 604c43faf4 c

Wat een prioriteiten! Kabinet trekt 33 miljoen euro uit voor extra personeel asielopvang

Politiekjul 26 2022, 19:44
Het kabinet trekt maar liefst 33,1 miljoen euro uit om de druk op de asielopvang te verlichten. Het geld zal worden verdeeld over de 25 veiligheidsregio's, die daarmee extra mensen kunnen aantrekken om te helpen op de crisisnoodopvanglocaties.
Het kabinet komt met deze beslissing mogelijk terug op de eerdere strategie van het 'Nederland zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor asielzoekers'. In totaal zouden namelijk zo'n 1.050 medewerkers drie maanden aan de slag kunnen door dit bedrag. Als het om veiligheidsmedewerkers gaat dan is het natuurlijk weggegooid geld, want na die drie maanden breekt dan geheid de pleuris uit.
Volgens minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) kunnen met het geld ook rijksambtenaren tijdelijk worden ingezet, meldt De Telegraaf. Een andere optie die de minister noemt is mensen die zijn geworven door uitzendbureaus. In beide gevallen lijkt het idee dan meer te zijn dat ze moeten komen helpen met de aanmeldprocedure. Dat is namelijk ook de reden voor het gebruik van kazernes van Defensie, waar het kabinet op dit moment op aan het azen is.
Als dát het geval is, dan is Nederland ineens een heel stuk aantrekkelijker geworden voor toekomstige asielzoekers. Het beeld wordt dan namelijk gecreëerd dat je in Nederland snel kunt worden opgevangen. En iets zegt me dat die asielzoekers nou niet bepaald op de hoogte zijn van het woningtekort in Nederland.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het blijft dus een kwestie van capaciteitsproblemen, hoeveel geld dit kabinet ook tegen de asielcrisis aangooit. Zolang de poort wagenwijd open blijft staan wordt de situatie alleen maar nijpender. Maar goed, daar komt de rest van Nederland na de zomer snel genoeg achter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten