Kabinet wil asielcrisis 'oplossen' door aanmeldcentrum op kazerne te openen

Kabinet wil asielcrisis 'oplossen' door aanmeldcentrum op kazerne te openen

Politiekjul 25, 16:00
Het kabinet overweegt om op korte termijn een tweede aanmeldcentrum te openen in een kazerne van Defensie. Dat zou ervoor moeten zorgen dat aanmeldcentrum Ter Apel enigszins kan worden ontlast.
Alles en iedereen wat binnenkomt moet en zal de asielprocedure doorlopen. Als de badkamer overstroomt omdat de kraan volledig openstaat, dan zoekt staatssecretaris Eric van der Burg naar extra dweilen en emmers, zolang hij de waterkraan maar niet aan hoeft te raken.
Het is werkelijk te zot voor woorden, maar Van der Burg krijgt gewoon steun van voorzitter van de veiligheidsregio Groningen, burgemeester Koen Schuiling. Hij is namelijk degene die heeft geopperd om een kazerne te gaan gebruiken als tijdelijk aanmeldcentrum voor asielzoekers, meldt het AD.
Opvallend is dat dit plan als een oplossing wordt gezien voor het ontlasten van Ter Apel, omdat de COA- en beveiligingsmedewerkers zich onveilig voelen en uitgeput zijn door de 'aanhoudende crisis'. Het probleem verplaatsen, terwijl er nog veel meer mensen wekelijks binnenkomen, is dan kennelijk het overwegen waard.
Je hoeft natuurlijk geen raketgeleerde te zijn om te verwachten dat het op de kazerne op exact dezelfde manier misgaat. Er is nu al personeelstekort, waardoor die asielaanvragen veel langer duren. Het openen van een extra locatie gaat dan niet werken, want daar zijn dan óók te weinig mensen voor. En zelfs al worden die gevonden, dan doemen zich de volgende problemen op: (1) waar gaan de afgewezen asielzoekers heen? En (2) waar gaan de statushouders heen?
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dat zijn eigenlijk al jaren actuele kwesties waar maar geen fatsoenlijk antwoord op wordt gegeven. En dat zal nu niet anders zijn. Gewoon net zolang wegkijken tot het probleem nóg erger wordt. Anderen rapen de scherven straks wel op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten