Hardenbergse ondernemers scharen zich achter oproep burgemeester: willen nú actie tegen 'veiligelanders'

Hardenbergse ondernemers scharen zich achter oproep burgemeester: willen nú actie tegen 'veiligelanders'

Binnenlandjul 22, 15:00
Burgemeester Offinga van Hardenberg riep het kabinet op tot het nemen van actie tegen overlastgevende asielzoekers uit veilige landen. Hardenbergse ondernemers scharen zich achter de oproep van de burgemeester. Een enkele ondernemer doet zelfs vier of vijf keer per maand aangifte van diefstal. Zo erg is het daar dus inmiddels al.
Seksuele intimidatie, stelen, drugsgebruik en zwerfafval. Dat zien de ondernemers van Hardenberg al wekenlang bijna dagelijks gebeuren. De burgemeester signaleert hetzelfde en zegt dergelijk gedrag niet te tolereren, meldt de NOS. Maar goed, wat gebeurt er dan aan? Niks natuurlijk!
Het is altijd hetzelfde riedeltje met 'veiligelanders'. De gemeente schroeft de beveiliging op en de politie krijgt de ene na de andere aangifte, maar het stopt niet. Vervolgens komt men op de proppen met gebiedsverboden en extra cameratoezicht. Haalt ook niets uit.
Het hele probleem valt natuurlijk in één keer op te lossen door de mensen uit veilige landen terug te sturen en hun asielaanvraag niet eens in behandeling te nemen, maar dan begint het kabinet 'nee' te schudden. Dat kan niet, want een land als Marokko of Algerije wil maar geen afspraken maken over het terugnemen van deze raddraaiers. En dus zit Nederland met de gebakken peren en zegt het kabinet 'het is nu eenmaal wat het is'. Voor Hardenberg en praktisch iedere gemeente met een vergelijkbare situatie is dat natuurlijk volstrekt onhoudbaar.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het kabinet komt niet verder dan 'Nederland zo onaantrekkelijk mogelijk maken' en hoopt daarmee de instroom van veiligelanders terug te dringen. Nou, Nederland is al jaren 'onaantrekkelijk' voor die groep asielzoekers en tóch blijven ze komen. Hoe lang gaat dit kabinet nog volhouden dat er echt geen alternatieven zijn voor het huidige beleid? Vroeg of laat barst de bom een keer. Schijnbaar moeten de slachtoffers het dan maar gewoon accepteren. Iets zegt me dat ze dat niet lang zullen blijven doen, vooral niet als het alleen maar erger wordt. En met de huidige instroom lijkt dat wel het geval te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten