shutterstock 2174690645

Tegenslag voor kabinet! Landbouworganisatie LTO wijst gesprek met bemiddelaar Johan Remkes af

Politiekjul 26 2022, 17:16
Boerenorganisatie LTO zegt 'helaas' niet op de uitnodiging van bemiddelaar Johan Remkes om te praten over het stikstofvraagstuk in te kunnen gaan. Dinsdag stuurde de VVD-coryfee een brief naar organisaties die een rol spelen in het stikstofdebat, maar kreeg dus direct dit antwoord.
Premier Rutte schoof Johan Remkes naar voren om te bemiddelen tussen de boeren en het kabinet. Het moest een 'open gesprek' worden "waarin er geen taboes zijn". Klinkt leuk en schappelijk, maar voor het kabinet zijn die er overduidelijk wél. Zij zijn namelijk geen millimeter opgeschoven in hun stikstofbeleid. Niet zo gek dus dat landbouworganisatie LTO de uitnodiging van Remkes afslaat (via De Telegraaf).
LTO wil pas in gesprek als er ook voor het kabinet geen taboes meer zijn, waarmee ze dus doelen op het vooruitzicht dat het kabinet bereid is de stikstofplannen tóch te wijzigen, als daar overtuigende argumenten voor zijn. Dat is overigens helemaal geen gekke eis, want zelfs het ministerie van Financiën is met alternatieve (betere!) cijfers op de proppen gekomen.
Sowieso hebben de boeren weinig zin om met Johan Remkes te praten, aangezien hij door het kabinet is aangesteld én verantwoordelijk is geweest voor hoe het stikstofbeleid er nu uit is komen te zien. Het hele idee van onteigening van boeren komt rechtstreeks uit de koker van Remkes. Nou niet bepaald wat je noemt een 'objectieve bemiddelaar'.
De boeren doorzien de spelletjes van het kabinet in ieder geval erg goed. Dat kan ook haast niet anders, want daar hebben ze natuurlijk jarenlange ervaring mee. Als het aan het kabinet had gelegen dan konden de boeren even uithuilen bij Remkes, die de 'klappen' voor Rutte vangt, en ging men daarna gewoon door met de 'vrijwillige uitkoop' van meer dan tienduizend boeren.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Die boeren moeten gewoon blijven actievoeren, want ze hebben nog altijd de sympathie van de bevolking, die óók steeds beter begint in te zien hoe moeilijk het de boeren werd gemaakt en hoe oneerlijk de situatie voor hen is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten