PostNL grijpt dit keer inflatie aan als reden om prijzen wéér te verhogen

PostNL grijpt dit keer inflatie aan als reden om prijzen wéér te verhogen

Het gaat niet zo goed met PostNL. Zelf spreken ze van "uitdagende marktomstandigheden", maar dat klinkt als een slap excuus om de prijs voor pakketbezorging wéér omhoog te doen.

Wat de marktcondities ook zijn, PostNL verzint wel een excuus om de prijzen op te krikken. Dit keer is er minder pakketbezorging door de inflatie, dus moeten de prijzen omhoog (via de NOS). Tijdens de coronacrisis werden er juist meer pakketten bezorgd, dus moest de prijs ook omhoog.

Misschien heeft het wel iets te maken met het feit dat PostNL de lonen van 16.500 postbezorgers zijn gestegen, als gevolg van nieuwe cao-onderhandelingen. Ook krijgen zij eerder een vast contract. Maar dit nieuws gaat over pakketbezorging, waar nou juist het grote probleem zit. Daar werkt PostNL veel met bezorgers in dienst van onderaannemers en gaat de eerst komende tijd ook niets aan worden veranderd, meldt de NOS.

Je kunt wel merken dat PostNL van origine een overheidsbedrijf is, want deze strategie is echt bijzonder achterlijk. Door de inflatie zijn transport en arbeidskosten gestegen, maar zijn de consumentenbestedingen juist omlaag gegaan. Wat denken ze dat er gebeurt als ze de prijzen omhoog gooien, terwijl de consument minder te besteden heeft? Die bestelt nóg minder of gaat naar een goedkopere concurrent/alternatief. Maar ja, een (ex-)overheidsbedrijf volgt bijna altijd dezelfde strategie: kwaliteit omlaag en de prijs omhoog (vooral als er geen concurrentie is).

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

De enige manier waarop deze bedrijfsstrategie gaat werken is als in het najaar er weer een lockdown wordt afgekondigd en mensen niet meer massaal naar de winkel kunnen. Zul je zien dat als dat gebeurt PostNL de prijzen wéér omhoog gaat doen, wegens onverwacht hoge drukte.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties