asielzoekers

VVD gaat in 'damage control': 'Er zijn geen taboes om instroom asielzoekers omlaag te krijgen'

Politiekaug 22 2022, 16:00
VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans is naar voren geschoven om de kritische VVD-leden gerust te stellen. Steeds meer VVD'ers zijn het linkse asielbeleid meer dan zat en eisen actie, maar hun eigen partij blijft, net als de andere coalitiepartijen, beweren dat er niets mogelijk is.
Bij zo'n beetje iedere verkiezing doet de VVD alsof er streng zal worden opgetreden tegen 'veilige landers' en zegt men dat de asielinstroom moet worden beperkt. Maar zodra er een kabinet is gevormd wegens zakelijke belangen ineens zwaarder en zegt de VVD-asielstaatssecretaris van dat moment ineens dat er niets mogelijk is. Het resultaat begint iedereen nu te merken en lijkt nu (eindelijk) ook de ogen van veel VVD'ers te hebben geopend.
Na twaalf jaar VVD aan het roer, die dus herhaaldelijk heeft gezegd de instroom te willen beperken en de uitstroom te willen vergroten, gaat men nú pas met de eigen leden in gesprek om dat mogelijk te maken. Ineens zijn er 'geen taboes', maar ook totaal geen oplossingen (via De Telegraaf). Die moeten ze nú dus nog verzinnen.
Die kritische VVD'ers kunnen het best eventjes het spelletje meespelen en gewoon aandragen hoe zij de oplossingen het liefst zien, en dan vertrekken. Ook voor hen moet toch inmiddels duidelijk zijn dat ze gewoon worden bespeeld en dat het kabinet straks gewoon weer zegt: 'Er is niets mogelijk, dus dwingen we nog een paar gemeenten tot opvang van asielzoekers'.
Waarschijnlijk is de enige reden dat die VVD'ers nu pas aankloppen het feit dat hun positie in gevaar komt bij de volgende verkiezingen. Ze zijn namelijk pas in bewegingen gekomen toen het kabinet gemeenten is gaan opzadelen met asielzoekers, daarvoor vonden ze kennelijk alles best.
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Nederlanders (en specifiek VVD'ers) moeten maar gewoon geloven dat onze overheid gebonden is aan allerlei regels, die effectief betekenen dat alles en iedereen hier gewoon aan mag kloppen en nooit weer vertrekt. Niets is meer mogelijk, zulke afspraken zijn gewoon natuurwetten in de ogen van dit kabinet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten