vvd logo 1200x630

Lokale VVD'ers zijn de lakse houding van de VVD in het stikstof- en asieldossier spuugzat

Politiekaug 22 2022, 10:36
Binnen de VVD is er al een hele tijd onvrede over het desastreuze stikstofbeleid daar komt nu de boosheid over het falende asielbeleid bovenop. Veel lokale liberalen vinden het een schande dat de lokale democratie buitenspel wordt gezet bij de toewijzing van asielzoekers aan gemeenten. Daarom wordt er actie geëist van de Tweede Kamerfractie van de VVD en als het moet de stekker uit het kabinet worden getrokken klinkt het vanuit de achterban.
De Telegraaf schrijft dat de Tweede Kamerfractie en premier Mark Rutte worden bedolven onder de brandbrieven. Veel VVD'ers in het land zijn de onliberale koers op het stikstof- en asieldossier spuugzat en eisen actie. Zij herkennen hun partij niet meer. Het is een links soepzooitje geworden. De VVD moet de liberals (sociaal-liberalen) naar de uitgang verwijzen en zeggen dat ze van harte welkom zijn bij de liberals van D66
Veel VVD'ers zijn woedend dat gemeenten asielzoekers door de strot krijgen geduwd als er gewoonweg geen plek is in die gemeenten voor de asielzoekers van de VVD staatssecretaris Eric van der Burg. In een brandbrief schrijven deze VVD'ers het volgende; „Het gebeurt tegen de wil van het democratisch gekozen bestuur van de gemeente en gaat daarmee een principiële grens over. De maat is nu echt vol. Het Rijk, met pijnlijk genoeg steeds VVD-bestuurders in een leidende positie, draagt daar de volledige verantwoordelijkheid voor.”
Het is triest om te constateren dat de VVD ooit een havik op het asieldossier is verworden tot het schoothondje van de asielindustrie. In de brandbrief staat ook; „Onze gemeenten kraken onder de hoge instroomcijfers. Wij ervaren dat het draagvlak om asielzoekers op te vangen drastisch afneemt door de huidige werkwijze van zowel de VVD-fractie als het kabinet. Dit schrijven 24 VVD-fractievoorzitters van Noord-Hollandse gemeenten.
Er zijn nog meer nieuwe brandbrieven in omloop. Deze zijn ondertekend door VVD-raadsleden uit Rotterdam, Den Haag, Enschede en Alkmaar. Het kabinet moet volgens hen werk maken van de terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers. Zij roepen VVD-premier Mark Rutte ook op om binnen de EU iets te doen aan de instroom: „We zijn de grootste partij en we hebben een premier die binnen Europa het een en ander in de melk te brokkelen heeft. Deze crisis vereist leiderschap, ook als dat op lastige politieke consequenties aankomt”, schrijven deze naïeve VVD-politici. Er zijn dus blijkbaar nog steeds VVD'ers die denken dat Mark Rutte in Brussel opkomt voor het Nederlands belang. Dat is niet zo omdat Rutte overal braaf bij het kruisje tekent. Daar kan de visserij sector over meepraten.
Verdragen openbreken of opzeggen
Volgens het kabinet is een asielstop juridisch gezien niet mogelijk. Dat is natuurlijk onzin. Het is wel mogelijk alleen is hier politieke lef voor nodig. Je moet dan internationale verdragen gaan openbreken (heronderhandelen). Als dit niet mogelijk is dan moet het kabinet bijvoorbeeld het vluchtelingenverdrag of het Dublin verdrag opzeggen. Dit allemaal in het belang van Nederland. Het is onbegrijpelijk dat geen enkele VVD'er dit durft te zeggen.
Stikstof
Veel VVD'ers zij ook gekant tegen het desastreuze stikstofbeleid. Deze VVD'ers vinden dat de VVD Wopke Hoekstra (CDA) moet steunen in zijn verzet tegen Sigrid Kaag. Fractievoorzitter Teun Heldens in Peel en Maas vindt dat de VVD en CDA regeringspartner D66 onder druk moeten zetten om het coalitieakkoord open te breken, zowel op het gebied van asiel als op stikstof. „We hebben gewoon slecht onderhandeld en te veel aan D66 gegeven. Als D66 niet bereid is ons tegemoet te komen, moet de VVD-fractie maar de stekker uit dit kabinet trekken.”
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Eigenlijk zegt Heldens dat de VVD en het CDA zich niet langer moeten laten chanteren door de extreemlinkse Nederlandhaters van D66. Het wordt tijd dat de VVD en het CDA eindelijk weer voor Nederland kiezen en dus de stekker uit dit Nederland hatende kabinet trekt. Deze twee kartelpartijen krijgen morgen de kans om hun politieke ballen te tonen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten