Screen Shot 2022 08 21 at 230400

Hypocriete Amsterdamse GroenLinks-klimaatpusher Rutger Groot Wassink toert in Amerika met een camper

Politiekaug 21 2022, 21:44
En ja hoor, we hebben er nog één: een klimaathypocriet die door zijn gedrag bewijst dat hij helemaal niets gelooft van de stikstofwaanzin. Het gaat om Rutger Groot Wassink; één van de belangrijkste GroenLinksers in Amsterdam, waar hij functioneert als wethouder Sociale Zaken (en Klimaatdictator). Meneertje koekepeertje is in de vakantie namelijk met zijn gezin heerlijk naar Amerika gevlogen waar ze vervolgens lekker zijn gaan toeren. In een camper. 
Stikstof, welke stikstof?
Het begon allemaal met wat tweets van een anonieme gebruiker. "Ik hoorde dat Rutger Groot Wassink met zijn gezin naar de USA is gevlogen om aldaar met een camper te touren," aldus Centenboer. "Met je groen-communistische drammerige dwingelandij mensen het leven zuur maken en zelf stikstof en CO2 uitstoten als een malle."
"Of zou hij met een zweefvliegtuig de oceaan zijn overgestoken en met een elektrische camper opgeladen met zonne-energie (uit panelen gemaakt van schaarse metalen die niet door kindjes onder dwang zijn gewonnen in China en Afrika) zijn groen-communistische wereldbeeld als een Messias door kapitalistisch hillbillystan verspreiden om die arme Trump-stemmers op het linkse pad van te brengen?" gaat Centenboer verder. "Zoveel vragen."
De informatie was afkomstig van een podcast.
Natuurlijk zou ik Michael niet zijn als ik een ánder - met erg veel ervaring in dit soort zaken - niet vroeg of hij wist of dit klopte. Namelijk Erik de Vlieger. Die kwam al snel terug: yep, het klopt helemaal. Sterker nog, Groot Wassink plaatst heel blij foto's van zijn trips op zijn instagram.
Wat? Ja, echt!
Groot Wassink is dus al de twééde klimaatstalinist die anderen helemaal kapot wil maken vanwege stikstof, maar die er zelf he-le-maal op los leeft. Sterker nog; die een vakantie heeft waar een heel groot gedeelte van de Nederlanders alleen maar kan dromen. Want reken maar dat het niet alleen heel veel stikstof kost, zo'n reis, maar ook heel veel euro's. Je moet eerst naar Amerika vliegen, daarna een camper huren, daarna benzine/diesel, daarna moet je natuurlijk ook eten en drinken kopen, en een beetje overal van genieten, om nog maar te zwijgen over al die dingen waarvoor je moet betalen als je binnen wilt komen.
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Hoe dan ook, als dit iets bewijst dan is het natuurlijk niet alleen dat Groot Wassink een enorme hypocriet is, maar ook dat hij - net als PvdA'er Attje Kuiken - zelf helemaal niets gelooft van het stikstofverhaal.
Want als hij dat wél deed - als hij echt dacht dat de wereld ten onder gaat door stikstof, als hij echt gelooft dat we allemaal doodgaan als we de stikstofuitstoot niet razendsnel met 50% verminderen - dan zou hij zo'n reis natuurlijk helemaal niet maken. Dan ging het gezin Groot Wassink lekker op de fiets, tentje achterop en hop, zo klimaatneutraal mogelijk op pad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten