20211214 Tweede Kamer Wobke Hoekstra 20

Wopke Hoekstra steekt partijkartel met mes in de rug: 'De migratie moet fors omlaag'

Politiekaug 21 2022, 21:01
CDA-leider Wopke Hoekstra vindt niet alleen dat het kabinet in actie moet komen om de koopkracht van Nederlanders ietwat, een beetje, voor zover 'mogelijk' toch wat te beschermen en om de boeren, een beetje, voor zover het kan, wellicht toch een béétje in leven te houden, maar hij wil óók dat ... er iets wordt gedaan aan het asielprobleem. Want, zegt hij, "de migratie moet fors omlaag." Het land kan het gewoon niet meer aan.
Iedereen heeft het de afgelopen twee dagen gehad over Hoekstra's uitspraken in het AD over koopkracht en, met name, stikstof. Zoals onderhand bekend wil hij dat ze teruggaan naar de tekentafel, dat de boeren erbij betrokken worden, en dat de deadline van 2030 voor 50 procent stikstofreductie "niet heilig" is.
Maar in dat interview zei Hoekstra ook nog iets anders dat héél interessant is. Namelijk over immigratie en dus over de asielcrisis. Nu de Provinciale Statenverkiezingen eraan komen (ze staan gepland voor volgend jaar) neemt hij ook plotsklaps een zogenaamd 'rechtse' positie in op dit onderwerp.
De immigratie, zei hij, "moet fors omlaag. In ons regeerakkoord staat één cruciaal zinnetje" (let wel, cruciaal voor hem nu zijn partij in de peilingen net zo groot is als BIJ1, niet voor D66). "We moeten meer grip krijgen op migratie. Dat maken we niet waar."
Zo, toe maar zeg. Dat zijn harde woorden (voor deze met meel in zijn mond pratende McKinsey man).
Maar wacht, hij was nog niet klaar. "Elk jaar komt er in Nederland een middelgrote stad bij aan nieuwkomers," ging hij verder in een tekst die duidelijk maakt dat hij heimelijk DDS leest. "En dat in een tijd van woningnood en grote druk op alle voorzieningen."
"Het piept en het kraakt," stelde hij vervolgens, "dus dan moet je ook de ongemakkelijke politieke discussie durven voeren. Juist om in de toekomst draagvlak te houden voor de opvang van echte vluchtelingen. Er zijn voor ons geen taboes."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Nou, nou, nou. Zo, zo, zo, zooo. Dat zijn nog eens ferme uitspraken zeg. Volgens meneer Hoekstra klopt er dus ook geen kant van het immigratiebeleid. Hordes nepvluchtelingen komen ons land binnen, en dat vindt Wopke niet fijn. Het systeem kan het helemaal niet aan. Het veroorzaakt zelfs (mede) een woningtekort. Precies wat wij van rechts al tijden betogen maar wat ons steevast het predikaat 'racist' opleverde van het kartel.
Je gaat bijna denken dat Hoekstra - gezien de voor zijn partij buitengewoon negatieve peilingen - eigenlijk gewoon paniekvoetbal speelt he? Want tijden lang vond het CDA al dit beleid geen enkel probleem. Pas nu hij ziet dat er echt geen redden meer aan is voor zijn club komt hij in actie.
Wat een opportunist. En dat voor een 'christen.' Schokkend hoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten