screen shot 2022 07 06 at 01

De stormtroepen van het regime zijn klaar met Sylvana Simons (BIJ1): "Ze beschuldigt de politie van racisme!"

Politieknov 24 2022, 11:00
Bij de politie zijn ze heel boos. Op Sylvana Simons. Dit omdat mevrouw onlangs zei dat politieagenten willens en wetens KOZP-demonstranten in elkaar lieten slaan door burgers... of dat zélf deden. Gewoon, voor de lol. "Ze probeerde te zeggen dat de politie racistisch is en dat is onaanvaardbaar," zegt voorzitter Wim Groeneweg van politiebond ACP.
Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond (NPB) is daar ook heel boos over. "Ik heb heel veel emotionele en heftige reacties van politiemensen gekregen. Deze opmerkingen polariseren het debat en daar is niemand mee geholpen," zegt hij.
De al eerder genoemde Groeneweg voegt daar aan toe: "Dit raakt de politieorganisatie, de politie wordt door mevrouw Simons geframed. Wij werken ons dag en nacht uit de naad en dat kan alleen maar met steun van de Tweede Kamer. Dan kun je niet de politie in diskrediet brengen."
Zoals bekend explodeerde de BIJ1-leider onlangs toen ze in debat was met VVD-minister van Veiligheid en Justitie (LOL) Dilan Yesilgöz. Ze begon te gillen en te schreeuwen, en beschuldigde niet alleen conservatieve Nederlanders maar ook de politie in het algemeen van racisme - en zelfs van racistisch geweld.
"Al sinds 2011 worden demonstranten tegen Zwarte Piet structureel - hetzij door de politie zelf, hetzij door omstanders gefaciliteerd door een politie die niets doet - in hun rechten getreden," gilde ze toen. "Al sinds 2011! Mijn vraag is: op welk moment gaan we deze zogenaamde geleerde lessen in de praktijk brengen?"
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Yesilgöz nam het toen op voor haar politie. "Ik laat mijn [politiemensen] niet zo wegzetten," reageerde zij toen. "Ik laat mijn politieagenten niet wegzetten alsof ze bewust, doelbewust op burgers afstappen om hen in elkaar te meppen. We leven in een rechtsstaat!" Daarbij herhaalde ze meerdere keren dat ze dit "onacceptabel" vond en dat ze dit niet accepteerde. Nu niet, nooit niet.
Nu is de politie zelf dus ook boos. Voor de goede orde: dat gaat dus over dit soort mensen, die met scherp op 16-jarige boerendemonstranten schieten omdat ze zich verzetten tegen de stikstofplannen van het kabinet. En over de figuren die - gekleed als stormtroopers - de afgelopen twee jaar steeds weer los zijn gegaan op coronademonstranten. Oh, en dan zijn het ook nog dezelfde mensen die inslaan op een ongewapende burger terwijl ze hem toeschreeuwen dat hij een "kankermongool" is.
Kortom, voor vrijheidslievende, conservatieve burgers is dit dubbel genieten. Simons tegen 'de politie' en andersom. Laat ze elkaar maar aanpakken. Misschien dat het eindresultaat dan is dat wij onze vrijheid toch terugkrijgen én gestoorde linkse Woke-gekken hun invloed verliezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten