dilan y

Dilan Yesilgöz (VVD) creëert met haar HJ Schoo-lezing een zeer onaangenaam politiek klimaat

Politieksep 13 2022, 11:27
Met Dilan Yesilgöz aan het roer zal de VVD definitief links afslaan. Dat blijkt als je haar HJ Schoo-lezing bekijkt. Volgens haar zijn Thierry Baudet (FVD) en Wybren van Haga (BVNL) het grote gevaar voor onze democratie. Zij creëert hiermee een zeer giftig politiek klimaat voor deze volksvertegenwoordigers.
Yesilgöz heeft forse kritiek op FVD-leider Thierry Baudet en de Groep Van Haga. ‘Politici trekken zonder met hun ogen te knipperen de onafhankelijkheid van onze rechtspraak in twijfel, Thierry Baudet retweet een video waarin agenten ‘fascisten’ werden genoemd en uit online openlijk jodenhaat. Het hondenfluitje is inmiddels ingeruild voor een heel blaasorkest,’ zei Yeşilgöz.
De minister van Justitie en Veiligheid leeft duidelijk in een ivoren toren. De rechtspraak in Nederland was in coronatijd totaal niet onafhankelijk. Alles werd beslist in het voordeel van een totalitaire overheid. En onze rechtspraak zit ook op de stoel van de politiek zie bijvoorbeeld de Urgenda uitspraak. De politie heeft zich als een beest gedragen in coronatijd. Zonder pardon werden er mensen in elkaar geknuppeld op het Museumplein en op het Malieveld, omdat zij niet het narratief volgde van een totalitaire overheid. Mensen in elkaar knuppelen met een andere mening kan je fascisme noemen. Het is zeker totalitair. Het beschuldigen van Baudet van antisemitisme begint een beetje afgezaagd te worden. Baudet is getrouwd met een joodse vrouw en zijn kind zal daarom joods zijn. Ze zijn bij de VVD echt de weg kwijt als dit de toekomst van de partij is.
Met een 'hondenfluitje' wordt een signaal bedoeld richting extreemrechtse kiezers. Het is heel makkelijk om dit etiket op te plakken maar het is gewoon een hol frame. Partijen die opkomen voor hun land worden door de Nederlandhaters die bestaat uit het partijkartel uitgemaakt voor populist (Red. Dat is juist een compliment, elke volksvertegenwoordiger hoort een populist te zijn Je luistert dan immers naar de kiezer.), xenofoob, racist, homofoob, islamofoob, nazi en fascist. Door deze woorden te pas en te onpas te gebruiken verliezen deze woorden aan kracht.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Met deze lezing creëert Dilan Yesilgöz een zeer onaangenaam politiek klimaat. Als Baudet of Van Haga of hun aanhang iets overkomt dan heeft de minister van Justitie en Veiligheid bloed aan haar handen. Het is een schande dat de VVD zo is afgezakt dat het inmiddels zulke politici voortbrengt. Deze vlucht naar voren is mede de oorzaak van het feit dat de VVD totaal geen visie meer heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten