Wybren van Haga (BVNL) over de HJ Schoo-lezing: dit smerige geframe is een minister onwaardig!

Wybren van Haga (BVNL) over de HJ Schoo-lezing: dit smerige geframe is een minister onwaardig!

Wybren van Haga (BVNL) in de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard.

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) reageert furieus op de uitlatingen van minister Dilan Yesilgöz (Veiligheid & Justitie) tijdens de jaarlijkse HJ Schoo-lezing van weekblad EW (voorheen Elsevier) in de Rode Hoed in Amsterdam. De minister noemde het onverstandig te denken dat ‘ondermijnende uitlatingen’ wel weer wegwaaien en daarom geen aandacht zouden moeten krijgen. ‘Het gaat helemaal niet weg en de onwelriekende reuzel sijpelt zelfs de Tweede Kamer binnen.’ FVD wil Yesilgöz aan de tand voelen tijdens het Vragenuurtje.

“Zij keerde zich expliciet tegen mij en mijn partij BVNL met een smerige verwijzing naar extreemrechts,” aldus Van Haga die wijst op de het feit dat de minister heeft gesteld ‘dat het hondenfluitje inmiddels is ingeruild voor een heel blaasorkest.’ Met een 'hondenfluitje' wordt een signaal bedoeld richting extreemrechtse kiezers. “Ik eis excuses van de minister en als die niet komen, zeggen we het vertrouwen in haar op. BVNL is een fatsoenlijke partij, die juist wél wil uitvoeren wat de VVD al jaren heeft beloofd. De door de VVD veroorzaakte asielcrisis willen wij onder andere oplossen met een asielstop, grenscontroles en het opzeggen van het VN-Vluchtelingenverdrag. Allemaal punten die de partij van Yesilgöz jarenlang in diverse verkiezingsprogramma’s had staan, maar na het met valse beloftes binnen harken van de zetels keer op keer bij grofvuil zijn gezet.”

Van Haga wijst ook op het feit dat vorige maand een man zijn huis met geweld is binnengedrongen, toen hij in Den Haag bij het stikstofdebat was. “Dit voorval was geweldig intimiderend en incidenten als deze worden aangewakkerd door uitspraken zoals de minister vanavond heeft gedaan. Ik gooi hart en ziel in mijn werk, verwijzingen naar extreemrechts raken mij recht in het hart en dragen bij aan verdere polarisatie. Overigens is de bedreigende indringer onmiddellijk weer vrijgelaten en heeft de Minister van Justitie en Veiligheid er verder niets mee gedaan. Je kunt je afvragen of onze democratie en onze rechtsstaat gediend is met zo'n polariserende minister. Dit smerige geframe is een minister onwaardig!”

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Forum voor Democratie wil Dilan Yesilgöz (VVD) aan de tand voelen tijdens het Vragenuurtje

FVD vindt de uitspraken van Yesilgöz zorgwekkend en anti-democratisch. Daarom heeft Thierry Baudet een dringend verzoek gedaan aan de Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) om zijn mondelinge vragen te kiezen voor het vragenuurtje. Hopelijk mogen FVD en BVNL de minister van Justitie en Veiligheid aan de tand voelen over haar demoniserende uitspraken tijdens de HJ Schoo-lezing. Het Vragenuurtje begint om 14:00 uur en is live te zien op NPO 1.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties