screen shot 2022 08 14 at 13

Ebru Umar waarschuwt: 'De mensen die Jan Roos' ban van Twitter vieren komen zelf misschien ook aan de beurt!'

Politiekaug 14 2022, 12:00
Ebru Umar vindt het bijzonder achterlijk van linkse tokkies dat ze de Twitterban van Jan Roos vieren. Want, schrijft zij in haar nieuwste column voor PowNed, de volgende keer zijn zij zélf aan de beurt.
Ze begint haar column met een directe vraag aan de mensen die Roos' ban vieren en hem zelfs hebben aangegeven waardoor de ban werkelijkheid werd. "Fijn hè, dat Jan Roos is verbannen van Twitter. Fijn hè, opgerot met z’n foute mening en botte uitspraken. Fijn hè, dat humor nou eenmaal ook grenzen heeft. En fijn hè, om bij de kant te horen die die grenzen bepaalt." 
"Fijn he, om te deugen," is misschien wel de beste "fijn he" van allemaal, want dat is precies wat er hier gebeurd is. Ze 'deugen' zo ontzettend.
Daarbij merkt ze ook op dat het linkse tuig dat Roos weg heeft gepest steeds herhaalt dat zo iemand "geen podium verdient." Zij bepalen dat. En het ergste komt nog. "Maar goed," gaat ze verder, "nu Jan Roos weg is van Twitter, verdwijnt de rest ook wel een keer. Je weet nu hoe het moet."

Geschorst

Kort nadat Roos van Twitter werd gegooid ontving ikzelf een mention op Twitter (mijn account is hier). Een linkse hater had een tweet gevonden waarin ik het opnam voor het recht op zelfverdediging en reageerde op een groep allochtonen die met elkaar een onschuldige allochtoon zomaar aanvielen en helemaal in elkaar stompten. Mijn opmerking daarbij was: Dit is dus waarom we wapens nodig hebben. Je schiet in zo'n situatie dan gewoon van je af, paf, boem, aanvallertje dood.
Niet heel lief, maar feitelijk natuurlijk juist én als je in het recht op zelfverdediging gelooft is hier niets mis mee. Als iemand het verdient neergeschoten te worden, dan is het een groep achterbakse gekken die een onschuldige man zomaar in elkaar meppen omdat het kan.
Nou, die tweet werd dus "gesignaleerd" door een linkse activist. Hij vertelde zijn volgers dat "deze gebruiker" (ik dus) "nu aangegeven moet worden." Nog geen 10 minuten later was het zover. Ik kreeg een melding van Twitter dat mijn tweet niet netjes was en dat mijn account op 'lock' gezet was. Alleen als ik de tweet verwijderde mocht ik weer tweeten. Hoewel ik een hekel aan dat soort dictatoriaal gedoe heb besloot ik dat toch te doen - het is immers maar één tweet, waarna ik de melding kreeg dat mijn account desalniettemin minimaal een week op slot blijft.
Ebru's opmerking klopt dus 100 procent. Het linkse geteisem weet nu hoe ze mensen moeten schorsen. Vanaf nu zullen ze dit wapen steeds weer gebruiken - net zolang Twitter voor niemand van rechts nog veilig is.

Ze komen zelf aan de beurt

Maar Ebru was nog niet klaar. Want in haar column veroordeelt ze dit soort wangedrag niet alleen, maar ze legt ook uit waarom de linkse Deugers zo'n enorm grote fout maken. Want, "dat jij vandaag tot die lui behoort die en masse anderen monddood maakt, wil niet zeggen dat je de dans ontspringt. Je kunt wel de hogepriesteres van de deugmoraal uithangen zoals Rosanne Hertzberger deed toen ze adverteerders opriep om GeenStijl te boycotten maar heus. Er komt een dag dat ook Rosanne Hertzberger uitgekotst gaat worden, óók door MSM."
"Die dag komt, is het niet vandaag, dan is het over een kwart eeuw. Dus jij, fijne twitterspambot dat je bent, komt óók aan de beurt. Om één enkele reden: omdat je hebt aangetoond dat het mogelijk is om mensen met een onwelgevallige mening of uitspraak te cancelen. Vandaag zij. Morgen jij," zegt ze terecht.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is te hopen dat Elon Musk Twitter straks tóch koopt. Want hoewel ik geen onverdeeld fan van hem ben heeft hij de vrijheid van meningsuiting wél hoog zitten... en toen zijn aankoop snel in kannen en kruiken leek te zijn pasten de Twitter-censuurders hun gedrag ook meteen aan. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten