20220125 tweede kamer renske leijten sp 1

Een schokkende aankondiging: volksvoorvechter Renske Leijten (SP) stapt uit de Kamer

Politiekjul 01 2023, 17:00
Het is een schokkende aankondiging vandaag in Den Haag. Eén van de weinige échte parlementariërs die er nog zijn in ons land houdt ermee op. Renske Leijten, van de SP, laat weten dat ze haar politieke carriere - in het parlement tenminste - beëindigt.
Een aderlating van gewelste. Renske Leijten (SP) houdt ermee op. De vrouw die bekend is geworden als é´´n van de weinige echte parlementaire strijders is duidelijk moe van die strijd; een strijd die steeds wanhopiger wordt en die steeds minder oplevert.
"Na bijna 17 jaar in de Tweede Kamer is het genoeg," aldus Leijten. "Dit betekent zeker niet dat ik stop als SP’er, maar voor mij ligt de democratie niet meer in de Tweede Kamer of in politiek Den Haag. Het is voor mij nu tijd om uit de Haagse bubbel te stappen en me op een andere manier bezig te houden met onze democratie. Het is tijd om de echte samenleving weer op te zoeken en daar mensen te gaan organiseren."
Natuurlijk vindt ze nog steeds dat het kabinet - en dus een meerderheid in de Kamer - er een puinhoop van maakt. "Door mensen te vertrouwen en te organiseren is dat blootgelegd," aldus Leijten over de Toeslagenaffaire. "Door niet te accepteren dat maar 2000 mensen compensatie zouden krijgen is in 2020 de regeling ingegaan voor veel meer mensen die onterecht als fraudeur gebrandmerkt zijn. Het is totaal verbijsterend om te zien hoe de regering - met steun van een meerderheid in de Kamer - omgaat met het oplossen van dit schandaal."

Lilian Marijnissen: we zullen haar missen

De leider van de SP in de Tweede Kamer, Lilian Marijnissen, vindt het ook jammer dat Leijten ermee ophoudt. "Renske is precies dat waar het in politiek Den Haag veelal aan ontbreekt," aldus Marijnissen. "Een echte stem van de mensen, altijd betrokken en bevlogen en voor iedereen benaderbaar. Renske laat zien hoe je in het parlement actief kunt zijn zonder parlementair te worden."
De politiek heeft niet minder Renske Leijtens nodig, maar meer," gaat Marijnissen terecht verder. "Gelukkig blijft ze actief in de SP, maar we zullen haar in Den Haag ontzettend missen."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is jammer... maar je ziet steeds vaker dat goede Kamerleden ermee ophouden. Ze kunnen er gewoon niet meer tegen, hoe het gaat in Den Haag. En dat komt voor een heel groot deel op het conto van Mark Rutte. Ja, voor hij aan de macht kwam was er ook een kartel. En ja, ook toen was transparantie iets waar mensen vaker om beden dan dat het gebeurde. Maar onder Rutte is alles tien keer erger geworden. Waarom? Heel simpel. De man is een psychopaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten