wind energy g9498d137b 1920

Energie­transitie kost nog eens €17 miljard extra door hoge rente

Politiekjun 14 2023, 17:00
In een bitterzoete wending blijkt de energietransitie nu nog duurder uit te vallen dan al werd gevreesd. Door de gestegen rente worden investeringen in groene energieprojecten steeds onaantrekkelijker. Terwijl de voorstanders van de energietransitie volhouden dat deze nodig is om af te stappen van volatiele fossiele energieprijzen, wordt de realiteit pijnlijk duidelijk. Experts geven toe dat de gestegen rente resulteert in aanzienlijke kosten voor bedrijven in de duurzame energiebranche.
Een recent onderzoek, uitgevoerd door Berenschot in opdracht van de sector, bevestigt de negatieve impact van de hoge rente op de energietransitie schrijft het FD. De kosten van duurzame projecten schieten omhoog en de overheidssubsidies nemen evenredig toe. Het lijkt erop dat de zo geprezen groene toekomst steeds verder uit ons bereik raakt.
Maar waarom zouden we verbaasd moeten zijn? De overheid heeft keer op keer haar betrokkenheid bij de energietransitie benadrukt, zonder echt de economische gevolgen te overwegen. Het is nu duidelijk dat zij de rekening bij de belastingbetaler neerlegt, terwijl de grote energiebedrijven profiteren van lucratieve subsidies. Het is een spel waarin de gewone burger de dupe is en de grote spelers lachend hun zakken vullen.
Wat nog meer zorgen baart, is het idee om rentesubsidies te verstrekken aan "duurzame" projecten via de Europese Centrale Bank (ECB). Dit voorstel is niets meer dan een absurde poging om budgettair beleid te voeren via een onafhankelijke instelling. De ECB moet zich bezighouden met monetair beleid en niet fungeren als een geldschieter voor politieke agenda's. Dit brengt niet alleen de geloofwaardigheid van de ECB in gevaar, maar legt ook de last van de energietransitie op de schouders van hardwerkende burgers.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Het wordt hoog tijd dat we de realiteit onder ogen zien: de energietransitie is een kostbare grap geworden. Het is tijd om het roer om te gooien en te investeren in realistische en haalbare oplossingen. Laten we stoppen met het overbelasten van de belastingbetaler en de energiebedrijven een eerlijke concurrentie bieden. Alleen zo kunnen we een duurzame toekomst bereiken die niet gebaseerd is op onrealistische idealen, maar op gezond verstand en economische haalbaarheid. Helaas zal de globalistische elite nooit het lef hebben om hun ongelijk toe te geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten