shutterstock 2139268667

De Hongaarse regering verwerpt beschuldigingen van corruptie en ondeugdelijke rechtspraak in verband met EU-subsidies

Buitenlandjun 14 2023, 16:00
De Hongaarse regering heeft laten weten het oneens te zijn met de beschuldigingen van corruptie en ondeugdelijke rechtspraak, die volgens hen hebben geleid tot het mislopen van tientallen miljarden euro's aan EU-subsidies. Ondanks dit meningsverschil is de Hongaarse rechterhand van Orbán, János Bóka, in gesprek met de Europese Commissie om misverstanden uit de weg te ruimen.
Vandaag is Bóka in Den Haag in gesprek met vooraanstaande ambtenaren op de ministeries van Algemene Zaken en Buitenlandse Zaken. Deze ontmoetingen vinden plaats in het kader van het Hongaarse EU-voorzitterschap, dat op 1 juli 2024 van start gaat en een half jaar zal duren. Het bezoek van Bóka, die bekendstaat als de rechterhand van de Hongaarse premier Viktor Orbán, vindt plaats tegen de achtergrond van toenemende spanningen tussen Hongarije en zowel de Europese Commissie als het Europees Parlement.
Voordat Hongarije aanspraak kan maken op de gedeeltelijk bevroren miljarden aan subsidies, heeft de Europese Commissie, het uitvoerend orgaan van de EU, diverse voorwaarden opgesteld die Hongarije moet vervullen. Brussel acht het momenteel niet veilig om geld van Europese belastingbetalers aan Hongarije uit te keren. Bóka benadrukt dat de Hongaarse regering nauw samenwerkt met de Commissie om de vrede te bewaren, ondanks dat zij de beschuldigingen als volledig onterecht beschouwen. Tijdens een interview met de NOS verklaarde Bóka dat, ondanks het feit dat ze de beschuldigingen volledig onterecht vinden, ze samenwerken met de Commissie om de eenheid binnen de Europese Unie te behouden.
Het bezoek aan Den Haag maakt deel uit van Bóka's rondgang langs alle EU-hoofdsteden. Zijn doel is om een overzicht te krijgen van de prioriteiten in verschillende landen, zodat Hongarije het EU-voorzitterschap adequaat kan vervullen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten