EU bemoeit zich met hypotheekaftrek Nederland: om in aanmerking te komen voor coronasteun is hervorming nodig

EU bemoeit zich met hypotheekaftrek Nederland: om in aanmerking te komen voor coronasteun is hervorming nodig

Europese Commissie-topmensen: Frans Timmermans en Ursula von der Leyen. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com.

Nederland is het enige land wat nog geen aanspraak heeft gemaakt op het Europese coronafonds. Dit is niet omdat Nederland het geld niet nodig zou hebben maar om het simpele feit dat de EU eist dat het kabinet de regels voor huisbezitters ernstig gaat hervormen. De bemoeizucht van de EU speelt weer eens parten.

Terwijl economisch zwakke, en soms uiterst dubieuze, lidstaten al wél de miljarden uit het coronafonds hebben binnen geharkt is Nederland het enige lidstaat wat nog geen aanspraak op het fonds heeft gemaakt. De Europese Commissie eist in ruil voor de zes miljard euro, waar we recht op hebben, bepaalde hervormingen. Het afbouwen van de hypotheekrente is een van de wensen van de EU, aldus de Telegraaf. En zo lang daar geen Nederlandse plannen voor liggen, kunnen we fluiten naar die miljarden euro's.

De Dagelijkse Standaard

CDA-minister Wopke Hoekstra heeft nu voor het eerst duidelijk gemaakt waarom Nederland nog geen aanspraak heeft gemaakt; hij erkent schoorvoetend dat Nederland enkele stappen moet gaan ondernemen voordat we het geld kunnen innen: "Stappen in deze categorie zullen naar verwachting nodig zijn om een positieve beoordeling van het Nederlandse plan te krijgen van de Commissie"

De VVD heeft in het verleden meermaals campagne gevoerd met de slogan dat de 'hypotheekaftrek staat als een huis', maar daar kan dus verandering in gaan komen. Provincies en gemeenten hebben al aan de bel getrokken, want zij kunnen deze subsidie goed gebruiken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Rutte en consorten hebben lang de poot stijf gehouden wat betreft de invoering van het coronafonds. Uiteindelijk zijn ze overstag gegaan, maar nu blijkt dat onze Haagse bestuurders zichzelf in de vingers hebben gesneden. De incompetentie vanuit Den Haag was weer groot gedurende de coronacrisis.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties