shutterstock 2360008751

Extinction Rebellion-activisten voor de rechter: OM vervolgt zeven radicale klimaatgekkies

Politiekapr 03 , 19:00
Het tij lijkt te keren voor de klimaatgekkies van Extinction Rebellion. Het openbaar ministerie heeft besloten om zeven van deze radicale activisten te vervolgen. Tijdens de klimaatprotesten in Nijmegen in 2022 en 2023 hebben zij zich namelijk schuldig gemaakt aan meerdere strafbare feiten. Zo hebben ze bijvoorbeeld de vloer van de ING bank in Nijmegen gemolesteerd. Op 8 april zullen deze relschoppers zich moeten verantwoorden in de rechtbank in Arnhem.
Justitie is ervan overtuigd dat deze zeven individuen allemaal betrokken waren bij de actie op 22 april vorig jaar bij de ING bank in Nijmegen. Het OM heeft bewijs dat ze ook aanwezig waren op 9 juni en 29 oktober 2022, en op 29 juli en 18 augustus vorig jaar, waarbij herhaaldelijk vernielingen hebben plaatsgevonden.
De eco-terroristen denken dat ze overal mee weg kunnen komen en blijven steeds brutaler optreden, geholpen door een lakse aanpak van de autoriteiten. Na arrestatie worden ze vaak snel weer vrijgelaten, waardoor de cyclus van vernieling en chaos in stand wordt gehouden. Het is dan ook goed dat – eindelijk – een aantal van deze mafkezen worden vervolgd. Het blokkeren van wegen en het verstoren van de openbare orde is één ding, maar aangezien ze ook overgaan tot vernieling, lijkt er nu een grens getrokken te worden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL voor Nederland, voor ons volk, en voor onze cultuur EN geschiedenis. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons pro-Nederlandse geluid. Want als jij dat NIET doet dan worden we totaal GESLOOPT door het kartel dat ons op alle mogelijke manieren wil vernietigen. 
De klimaatgekkies richten zich tegen ING omdat ze op grote schaal de fossiele industrie blijft financieren. Overigens niet strafbaar en omdat het een bepaalde groep mensen niet aanstaat, nemen zij maar het recht in eigen handen. Onacceptabel natuurlijk en gelukkig lijkt er steeds meer weerstand te komen tegen deze acties!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten