shutterstock 2277041157

Knettergek! Raad van State houdt derdelanders uit Oekraïne voorlopig langer in Nederland

Immigratieapr 03 , 20:00
Derdelanders uit Oekraïne behouden voorlopig het recht op opvang in Nederland. De Raad van State heeft dat dinsdagavond laat in een spoeduitspraak bekrachtigd, tot onvrede van demissionair staatssecretaris Van der Burg. "Derdelanders moeten kunnen vertrouwen op een consequente overheid, waarbij uitspraken van de hoogste rechter worden nageleefd."
Derdelanders, zij die de nationaliteit van Oekraïne niet bezitten maar daar werkten of studeerden ten tijde van de Russische invasie in 2022, hebben zich naar Nederland laten leiden door de belofte van bescherming. Maar laten we niet naïef zijn: er bestaat twijfel over de oprechtheid van deze beweringen. Het is niet ondenkbaar dat onder het mom van Oekraïense afkomst ook Afrikaanse vluchtelingen zich mengen in deze groep, waardoor het hele asielproces nog verder in diskrediet wordt gebracht.
De demissionaire staatssecretaris Eric van der Burg, belast met asielzaken, heeft zijn frustratie geuit over de recente uitspraak van de Raad van State. Het kabinet wordt geconfronteerd met een dilemma van jewelste, waarbij de geloofwaardigheid van de overheid opnieuw op het spel staat. Het kabinet wil dat deze mensen teruggaan naar hun land van herkomst.
De uitspraak van dinsdag geldt in principe voor zes derdelanders, maar andere derdelanders krijgen in dezelfde omstandigheden dezelfde uitspraak. Het is niet duidelijk hoeveel derdelanders er nog in Nederland zijn. Het ging aanvankelijk om een kleine 3000 mensen waarvan een deel asiel heeft aangevraagd en een aantal zijn weer vertrokken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL voor Nederland, voor ons volk, en voor onze cultuur EN geschiedenis. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons pro-Nederlandse geluid. Want als jij dat NIET doet dan worden we totaal GESLOOPT door het kartel dat ons op alle mogelijke manieren wil vernietigen. 
Het is werkelijk beschamend dat Nederland blijft toegeven aan juridische details, terwijl onze sociale voorzieningen kraken onder de druk van de asielinstroom. We halen alle ellende naar Nederland ten koste van onze eigen inwoners. Van der Burg heeft eerder al het asielbeleid verruimd voor Eritreeërs, die na de kansloze geweldsuitbarsting in Den Haag nou ook niet bepaald hebben laten zien een welkome toevoeging te zijn aan onze maatschappij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten